Прокуратурата иска кметът на Пловдив да бъде остранен | webcafe.bg
newscafe

Прокуратурата иска кметът на Пловдив да бъде остранен

Webcafe
13.01.2017, 14:11 (обновена 13.01.2017, 14:14)
иван тотев

Снимка: © http://www.ivantotev.com/

Софийската градска прокуратура иска кметът на Пловдив Иван Тотев да бъде отстранен

Софийската градска прокуратура иска кметът на Пловдив Иван Тотев да бъде отстранен. От държавното обвинение се опасяват, че той би могъл да повлияе на разследването, защото 90% от свидетелите са негови подчинени. Информацията даде говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Решението ще бъде взето от Пловдивския окръжен съд. Тотев е поискал и промяна на мярката за неотклонение. След обвинението му беше наложена гаранция от 20 хиляди лева.

На 10 януари Софийската градска прокуратура обвини кмета на Пловдив Иван Тотев в престъпление по служба по повод изграждането на "Зоокът", с което е ощетил общината в размер на 1 млн. лв. Според прокуратурата става дума за особено тежък случай.

В периода 30 април - 17 ноември 2014 г. като длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение - кмет на община Пловдив, и като възложител на обществени поръчки Тотев е нарушил служебните си задължения по повод изграждане на "Зоокът", град Пловдив. Процедурата е проведена като пряко договаряне с изпълнителя в нарушение на Закона за обществените поръчки (ЗОП).


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани