Рашидов уволни шефа на Музикалния театър | webcafe.bg
newscafe

Рашидов уволни шефа на Музикалния театър

Webcafe.bg
11.09.2015, 16:21 (обновена 11.09.2015, 16:25)
музикален театър

Снимка: © Национален музикален театър

Действията на Марио Николов са довели до неконтролиран преразход и недостиг на бюджетни средства

Със заповед на министъра на културата за директор на Музикалния театър в София до провеждането на конкурс е назначена Марияна Арсенова. Тя е дългогодишна солистка в Музикалния театър, заемала е и длъжността заместник-директор.

Досегашният директор Марио Николов е уволнен заради извършени от него тежки нарушения на трудовата и финансовата дисциплина, съобщиха от МК. Те са установени в два доклада от проверка на Инспектората на Министерството на културата и на Звеното за вътрешен одит.

Според официалните документи Николов е бил в болничен от 1 до 20 юни, а през това време участвал в подготовка и представяне на спектакли в Театър за опера и балет "Олег Дановски" в град Констанца в Румъния. Той е на трудов договор и не може да работи на друго място, докато се лекува. Според българското законодателство това е измама на работодателя.

Проверката на Инспектората е установила и редица други нарушения на трудовата дисциплина. Действията на Марио Николов са довели до неконтролиран преразход и недостиг на бюджетни средства за издръжка на културния институт, отбелязват от МК.

Oще: директор  марио николов  марияна арсенова  министерство на културата  музикален театър  одит  проверка  уволнение 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.