ДАНС влезе в Министерството на образованието | webcafe.bg
newscafe

ДАНС влезе в Министерството на образованието

Webcafe.bg
06.04.2015, 13:04 (обновена 06.04.2015, 13:19)
Проф. Тодор Танев - министър на Образованието

Тодор Танев не пожела да даде повече информация за проверката

Министърът на образованието проф. Тодор Танев съобщи за проверка от ДАНС заради финансови злоупотреби в центровете за развитие на човешките ресурси и за интеграция на учениците от малцинствата, дружество "Ученически отдих" и други структури под шапката на МОН.

Прокуратурата също участва в проверката, както и независими външни оценители.

„Има натрупана информация за работата на няколко отдела, дирекции, агенции, включително дружество за туристически отдих - не едно и две места, в които има подозрения за натрупани проблеми, организационни и финансови", заяви Тодор Танев.

„Никой не е нарочен, никой не е обвинен, но сме длъжни да проверим натрупаните сигнали, които не са малко", допълни той.

Днес в МОН беше представена Единната електронна мрежа, разработена съвместно с транспортното министерство, чийто стойност е 135 млн. лв.

През тази година към системата ще бъдат добавени университети София, Пловдив, Стара Загора, Варна, Шумен, Велико Търново и Плевен. Целта е в следващите 3 годин всички институции от системата на образованието да бъдат включени в една единна електронна мрежа.

„По този начин българските университети ще станат част от световната мрежа на университетите. По този начин те още по-лесно ще могат да обменят своите научни постижения с колегите си от останалата част от Европа и света", разясни заместник-министърът на транспорта Валери Борисов.

Oще: данс  мон  отклоняване на средства в мон  пари  проверка за злоупотреби  тодор танев  ученически отдих  център за интеграция към мон 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани