Частен съдебен изпълнител в Община Сопот | webcafe.bg
newscafe

Частен съдебен изпълнител в Община Сопот

Webcafe.bg, по БTA, bTV
26.05.2015, 08:26 (обновена 26.05.2015, 08:44)
сопот

Снимка: © Nova tv

Досега жителите на Сопот опазиха имуществото на общината с жива верига, този път блокират Подбалканската линия

Частен съдебен изпълнител влиза днес в сградата на Община Сопот, за да събере имущество, а жителите на града ще блокират Подбалканската линия в знак на протест на обяд. Проблемът дойде от необслужени задължения на общината за изграждане на пречиствателна станция, след като Управляващият орган на ОП „Околна среда" наложи финансова корекция на проекта от 4.5 милиона лева преди пет години.

Днес изтича срокът от две седмици, които даде съдия-изпълнителят преди да проведе търг за имуществото на общината. В това време управата на Сопот не успя да получи безлихвен кредит от Министерството на финансите, за да плати на дълговете си към фирмата-изпълнител.

Кметът Веселин Личев обеща съдействие на частния съдия изпълнител за достъп до административната сграда. Над 300 предмета, собственост на общината трябва да отидат на публичен търг, най-вече бюра, компютри, столове.

Информацията на общинските компютри е архивирана, ако бъдат иззети. Днес общината няма да обслужва граждани, а служителите ще работят със собствени компютри или ще бъдат закупени нови.

Така ще има разпродажба на общинско имущество чрез публичен търг, за да бъде покрит дългът на общината към фирмата-изпълнител. Строителят е трябвало да получи близо 18 милиона за изпълнението на проекта, но в последствие е получил близо 4 млн. по-малко.

Oще: дълг  община сопот  пречиствателна станция  разпродажба  сопот  частен съдебен изпълнител 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.