Програмният директор на БНР е освободен | webcafe.bg
newscafe

Програмният директор на БНР е освободен

Webcafe.bg
29.06.2015, 16:50 (обновена 29.06.2015, 17:16)
БНР - протест

Служители на радиото продължават да искат оставката на генералния директор Радослав Янкулов, но той отказва да я подаде

До края на юли ще бъдат прецизирани правилата и критериите, по които се определят и изплащат хонорарите в БНР. Това е решил днес Управителният съвет на радиото, съобщиха от медията.

"Поисках от директорите да анализират по какъв начин се определят и изплащат хонорарите в БНР в момента, дали има пропуски и недостатъци. Налице е определена аномалия. От годишната сума за допълнителни възнаграждения на работещите в "Хоризонт" в размер на 900 000 лева, почти половината от тях се усвояват едва от 23 ма колеги, а в "Хоризонт" работят 189 души", обяснил генералният директор на БНР Радослав Янкулов.

Програмният директор Иво Тодоров е бил освободен по взаимно съгласие, считано от 30 юни 2015 г, се казва още в излявлението. Самият Тодоров обаче твърди друго.

"Току-що бях принуден да приема моето уволнение като програмен директор на БНР. УС на БНР внезапно реши днес, че програмният директор на БНР трябва да има висше образование "магистър" по публична администрация. И ми беше даден срок до 16.00 ч. да представя диплома, като се знае, че нямам такава. Това беше целенасочен ход, за да бъда игнориран", написа Тодоров във фейсбук.

Той посочва и че съвсем скоро ще направи "пълно изявление" по случая. През април от поста беше освободен от поста директорът на програма "Хоризонт" Васил Чобанов.

Служители на радиото продължават да искат оставката на генералния директор Радослав Янкулов, но той отказва да я подаде.

Oще: бнр  българско национално радио  иво тодоров  програмен директор  протест  радио  радослав янкулов  хонорари  хоризонт 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани