4 години затвор за Олег Петков, бивш изпълнителен директор на БДЖ | webcafe.bg
newscafe

4 години затвор за Олег Петков, бивш изпълнителен директор на БДЖ

Webcafe, БТА
14.02.2017, 16:32 (обновена 14.02.2017, 16:41)
съд

Затвор за Олег Петков, условна присъда за Христо Монов

Софийският градски съд осъди на четири години лишаване от свобода бившият изпълнителен директор на БДЖ Олег Петков, съобщиха от пресцентъра на Градската прокуратура, цитирани от БТА.

Петков е лишен от право да заема длъжност, свързана с управление на държавно и общинско имущество за пет години.

Петков беше обвинен в това, че за периода 4 октомври 2006 г. до 11 февруари 2008 г., в качеството си на изпълнителен директор на БДЖ, умишлено е нанесъл вреди на дружеството в размер на 1 361 062 лв.

По същия обвинителен акт, друг бивш изпълнителен директор на БДЖ - Христо Монов, получи условна присъда от три години с пет години изпитателен срок.

Той също е лишен от право четири години да заема длъжност, свързана с управление на държавно и общинско имущество.

Обвинението за Христо Монов, който беше изпълнителен директор на БДЖ след Петков, е за нанесени щети в размер на 201 111 лв.

Нанесените на БДЖ вреди са свързани с извършване на транспортни разходи за доставка на вагони по два договора за обществена поръчка, в нарушение на условията по обявената обществена поръчка.

 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани