Съдът отмени присъдата на Николай Русинов за убийството на Яна | webcafe.bg
newscafe

Съдът отмени присъдата на Николай Русинов за убийството на Яна

Webcafe
05.07.2016, 11:02 (обновена 05.07.2016, 11:09)
Николай Русинов - Чеци, подсъдим за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина

Делото е върнато за ново разглеждане

Върховният касационен съд отмени присъдата на Николай Русинов-Чеци за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина и върна делото за ново разглеждане.

Вчера магистратите постановиха делото да бъде гледано от Софийския апелативен съд, но от друг състав.

На 9 юли през 2011 година в Борисовата градина беше убита 28-годишната Яна Кръстева. Обвинен беше Николай Русинов - Чеци, който в съучастие с неустановени по делото лица, умишлено е умъртвил Яна Кръстева. Той беше задържан на летището в края на 2012 година, прибирайки се от Турция.

Според обвинението убийството е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост. Съдебно-медицинските експертизи доказват, че Николай е бил последният човек, с когото Яна е правила секс, а дрехите й са разкъсани от него. Кръстева е имала два телефона. Единият, от които е изключен, с изхвърлена карта и батерия, като следите по апарата са от Чеци.

Преди година Софийският апелативен съд (САС) намали доживотната присъда на Николай Русинов-Чеци на 19 години. Мотивите на съда бяха, че той не е убил Яна Кръстева с особена жестокост, а само по особено мъчителен за жертвата начин.

Именно заради това втората инстанция постанови, че извършеното от Чеци престъпление не се явява изключително тежко и няма причина да се наложи най-тежкото наказание.

Oще: борисова  борисова градина  вкс  върховен касационен съд  николай русинов - чеци  присъда  прокуратура  софийски апелативен съд  съд  убийство в борисовата градина  яна кръстева 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 08.08.2012, 09:17

2 pixie | 05.07.201613:08

"Мотивите на съда бяха, че той не е убил Яна Кръстева с особена жестокост, а само по особено мъчителен за жертвата начин." Шокиран
Е, айде някой да ми обясни каква е разликата между двата изтъкнати по-горе мотиви, особено за убитото момиче? Това не просто игра с думички, а словесно извращение, което заменя доживотна с 19+/- години, което никак не е същото.
Бесен
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.03.2015, 17:06

1 bludniq_sin | 05.07.201611:45

Абе, кафето. Така като пльоснете такава статия какви коментари очаквате - уууу съда, ууууу прокуратурата, ууу нам-си кой. Ми дайте един линк на решението на ВКС, обяснете, че върховните съдии приемат възражението на обвинението, че необосновано апелативният съд е приел, че половият акт между подсъдимия и жертвата е бил доброволен, напишете, че апелативният съд не е обсъдил в цялост всички доказателства, като някои от доказателствата противоречат на други - примерно се твърди, че в еди-колко-си-часа подсъдимия бил в борисовата градина, но пък клетка на мобилен оператор на друго място регистрира по-това време обаждане от телефонът му до негов познат и тн. Много постна статия ..
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани