Цацаров атакува "частните" улици в Слънчев бряг | webcafe.bg
newscafe

Цацаров атакува "частните" улици в Слънчев бряг

Webcafe
20.09.2016, 12:42 (обновена 20.09.2016, 12:46)
Слънчев бряг

Държавното дружество събира такси за достъп до пътища в нарушение на закона

Прокуратурата започва проверка по законността на събираните плащания от страна на "Слънчев бряг" АД за летния туристически сезон. Проверката е наредена от главния прокурор Сотир Цацаров.

Държавата е собственик на 75% от капитала на "Слънчев бряг" АД.

Обвинението твърди, че в нарушение на закона съветът на директорите на "Слънчев бряг" АД е приел четири решения, свръзани с промяна на статута на пътищата в курорта, общите условия за ползване на инфраструктурата, правилата за движение по затворените за обществено ползване пътища и за определяне на цените за предоставяне на права и услуги в комплекса.

Първото решение е взето още през 2011 г. - за промяна на статута на пътища за обществено ползване, които са превърнати в частни пътища. Въпросните улици са публична общинска собственост и статутът им не може да бъде променян без разрешението на кмета на Несебър.

"Слънчев бряг" АД е поставил и цени за използване на затворената пътната инфраструктура, които също ще бъдат атакувани от прокуратурата.

Единственият оправомощен орган на територията на к.к."Слънчев бряг" да приема такива е Община Несебър. Община Несебър е регламентирала плащания под формата на такси, суми по договори, суми за ползване, наемни цени и др., чрез подзаконови нормативни актове-наредби, приети с Решения на Общинския съвет. С атакуваните решения се дублират регламентираните от общината дължими такси, което е незаконно и недопустимо. Затова Окръжна прокуратура - Бургас е поискала и тези решения да бъдат обявени за нищожни, като издадени от некомпетентен орган, се казва в съобщението.

Oще: кмет на несебър  несебър  прокуратура  пътна инфраструктура  слънчев бряг  слънчев бряг ад  сотир цацаров  цацаров  цени за ползване на затворени улици  частни пътища  черно море 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.