МВнР препоръчва: Не ходете в Ерусалим | webcafe.bg
newscafe

МВнР препоръчва: Не ходете в Ерусалим

Webcafe.bg
15.10.2015, 12:38 (обновена 15.10.2015, 12:48)
ерусалим

Снимка: © getty images

Категорично се препоръчва на българските граждани да се въздържат от пътувания до Ерусалим, особено в т.нар. Стар град

Министерството на външните работи препоръча на българите, които пътуват до Израел, да не посещават Ерусалим заради риска от терористични атаки или въздушни удари срещу страната.

"Категорично се препоръчва на българските граждани да се въздържат от пътувания до Ерусалим, особено в т.нар. Стар град, както и да се избягват и други туристически дестинации в страната и в Западния бряг", се казва в съобщение на ведомството.

На намиращите се в страната българи се препоръчва да избягват пътувания с градския транспорт и посещения на обществени места, на които се събират много от хора поради "потенциална опасност от стълкновения и терористични атаки".

Българските граждани, пребиваващи в Израел, следва да се въздържат от пътувания до граничните на Израел райони с напрежение - най-вече по границата с Газа, но също и в граничните райони със Сирия и с Ливан.

МВнР препоръчва на българите, на които предстои краткосрочно пътуване до Израел по неотложни причини, да се регистрират на интернет страницата на МВнР или да предоставят координати за връзка на посолството на Република България в Тел Авив.

Дипломатическата мисия се намира на адрес 21, "Leonardo da Vinci" str., Tel Aviv 64733, Israel;

тел.: +972 36961378, +972 36961361.

Спешна телефонна линия: +547640089; +546680551; +545954379

еmbassy.TelAviv@mfa.bg; Consular.TelAviv@mfa.bg; crisis@mfa.bg.

Oще: атаки  въздушни удари  ерусалим  израел  ливан  мвнр  сирия  тероризъм  терористичен акт 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани