Митов освободи главния секретар на МВнР заради "зелените релси" | webcafe.bg
newscafe

Митов освободи главния секретар на МВнР заради "зелените релси"

Webcafe
17.03.2016, 17:16 (обновена 17.03.2016, 20:29)
нарушение

Главният секретар на МВнР Стоян Тодоров беше освободен от поста си, заради това нарушение, заснето от гражданин

По указание на премиера и след извършена проверка, министърът на външните работи Даниел Митов освободи от поста му главния секретар на МВнР Стоян Тодоров.

Причината е, че Тодоров е направил грубо нарушение, шофирайки неправилно служебен автомобил на МВнР в забранената за преминаване зона на зелената част при трамвайните релси на Руски паметник в София.

"Г-н Тодоров е шофирал служебен автомобил на МВнР и грубо е нарушил правилата за движение в София, в района на Руски паметник", съобщават от пресцентъра на министерството

За нарушението започна да се шуми интензивно в социалните мрежи, след като гражданин засне въпросния автомобил да преминава по затревената площ.

Снимката беше разпространена във фейсбук-страниците Гражданите и Срам БГ.
Към снимката беше приложен файл от интернет страницата на МВнР, от където ставя ясно, че въпросният автомобил са води на отчет към ведомството.

Публикувахте от СРАМ БГ в 15 март 2016 г.

Oще: автомобил  бойко борисов  даниел митов  дипломатически номер  мвнр  руски паметник  служебен автомобил  стоян тодоров  трамвайни релси  тревна площ 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

3 Крив Макарон | 18.03.201620:10

Родриго, до колкото знам в повечето случаи заплата е обявена малко под средната. Така е, за да се спази законово изискване за обявяване на конкурс за всяка позиция, но накрая да се назначи човек с "препоръки".
Работната заплата, обаче, е само началото.
После в държавната администрация има бонусна система, леко непрозрачна за хората извън нея.
Освен това съществува и понятието "създаване на контакти". Едни там схеми, в миналото познати като шуро-баджанащина, но сега вече роднинските връзки не са толкова актуални.
Следващият момент е "социалните придобивки". Например, все още има такива неща като ведомствени жилища, които се отдават под наем на цена много различна от пазарната. Както и достъп до различни почивни станции, и санаториуми.
И накрая... много по-спокойно можеш да се "оправиш" ако имаш проблеми със закона.
Тези неща ги знам от някои мои познати, които са попаднали на подобни позиции. Те не се хвалят, а просто споделят проблемите си. И от дума на дума става ясно, че понятието "заплата" е нещо много широко.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.03.2011, 10:49

2 Rodrigo Diaz de Vivar | 18.03.201614:25

Макароне, чак пък огромни привилегии...
Скоро попаднах на актуална информация за заплащането на държавните служители в България. Не съм впечатлен. Вишисти, с годишна заплата, по-малка от моята месечна. Никаква синдикална защита, социални придобивки също.
Говоря за средният ешелон де, може би по върховете взимат повече.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

1 Крив Макарон | 18.03.201608:13

Значи този пичага е характерен пример за това как хора стигнали до някакъв пост в държавна институция много бързо се самозабравят. Крайно време е в държавната администрация да въведат строги психотестове, и да ограничат притока на ненормалници. Както правят и армията например по отношение на кадровите войници. Защото станеш ли веднъж държавен служител привилегиите са огромни, но ги плащат данъкоплатците, т.е. работещите хора. И много хахавелници търсят точно това; привилегии и безотговорност, а после лесно се нагаждат.
Така, че да се надяваме, че за подбора на кадри ще се грижат професионалисти, и ще се обърне внимание на психическото здраве на кандидатите.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани