СЕМ пак не освободи Георги Лозанов | webcafe.bg
newscafe

СЕМ пак не освободи Георги Лозанов

Webcafe
15.03.2016, 13:33 (обновена 15.03.2016, 13:55)
георги лозанов

На четири заседания СЕМ не гласува оставката на Лозанов

Съветът за електронни медии (СЕМ) отново не гласува оставката на председателя си доц. Георги Лозанов, който пожела да напусне заради лиценза на телевизия ПИК. Регулаторът поиска от Лозанов да представи доклад за свършеното от него, преди да бъде освободен. Мандатът му изтича през април.

Досега въпросът с оставката на Лозанов три пъти се отлагаше, тъй като само трима членове на регулатора се събираха на заседанията, а броят им не е достатъчен за такова решение.

Днес четирима от членовете на СЕМ присъстваха, без Лозанов, който е в отпуск. Мария Стоянова, Анюта Асенова и Ана Хаджиева обаче поискаха Лозанов да представи отчет и едва тогава да го освободят. Само Иво Атанасов, бивш депутат от БСП, настояваше оставката на Лозанов да се гласува днес.

Според Анюта Асенова, която е и юрист, има законови пречки на днешното заседание да се гледа оставката на Лозанов, защото по закон до 31-ви март СЕМ трябва да внесе в НС отчет за своята дейност. Това означава, че преди този срок - 31-ви март, членовете на СЕМ трябва да разгледат и приемат този отчет. Ана Хаджиева изтъкна, че е практика Съветът да се представлява от неговия председател.

Следващия вторник СЕМ ще открие процедура за избор на генерален директор на БНР. Първият мандат на Радослав Янкулов изтича в края на май.

Oще: бнр  генерален директор на бнр  георги лозанов  медиен регулатор  петър волгин  пик тв  сем 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани