КЗК глоби "Мобилтел" с 361 863 лева | webcafe.bg
newscafe

КЗК глоби "Мобилтел" с 361 863 лева

Webcafe.bg
02.07.2015, 15:11 (обновена 02.07.2015, 15:37)
Мтел ребрандинг

Снимка: © Явор Николов

"Мобилтел" ЕАД организира и провежда рекламна кампания по предлагане на пакети "Повече за теб"

Комисията за защита на конкуренцията реши да санкционира "Мобилтел" ЕАД с 361 863 лева заради предлагане на електронно съобщителните услуги заедно с безплатни устройства (телефони, лаптопи и телевизори) по "избор" на клиента. Това по същество е забранено от закона, казват от КЗК.

В периода от 01.10.2012 г. до 11.11.2012 г. "Мобилтел" ЕАД организира и провежда рекламна кампания по предлагане на пакети "Повече за теб", в три варианта (икономичен, стандартен и разширен), използвайки рекламното послание: "...С пакет "Повече за теб" получаваш всичко - тарифен план с до 1000 минути към всички мрежи в страната и чужбина, Светкавичен интернет за дома до 100 Mbps и Цифрова телевизия от Мтел с до 160 канала, заедно с устройство по твой избор".

Заедно с предоставяните по пакетите услуги се предоставят и добавки с безвъзмезден характер, предлагани под формата на "подарък", които не попадат в кръга на изрично посочените в закона изключения.

Предвид предоставената от организатора на кампанията възможност да получат добавка както настоящи абонати на дружеството, така и на нови такива, Комисията достига до извода, че съществува реална възможност от пренасочване на абонати на конкуренти на "Мобилтел" ЕАД към услугите на дружеството. В решението се посочва, че поведението на "Мобилтел" ЕАД е от естеството да повлияе и да деформира потребителското търсене.

Oще: кампания  кзк  комисия за защита на конкуренцията  мобилтел  мтел  реклама  услуги 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани