Защитата на Златанов твърди, че тефтерите са манипулирани от прокуратурата | webcafe.bg
newscafe

Защитата на Златанов твърди, че тефтерите са манипулирани от прокуратурата

Webcafe.bg
08.02.2015, 17:47 (обновена 08.02.2015, 18:37)
Златанов

Снимка: © webcafe.bg

"Сега за назидание трябва да лежа в затвора, защото не съм станал защитен свидетел", коментира Златанов

В протоколите на прокуратурата не е отразено, че от тефтерчето на Филип Златанов липсват страници, разкри самият той в съвместно интервю с адвокатите си пред Нова телевизия.

Тефтерът е бил с номерация, от която се вижда, че се показват само избирателно страници. От 11 страница се отива на 15 стр., от 17-та на 20-та, показаха адвокатите на Златанов. "Този тефтер някой го взима, после никой не го вижда, и после се появява на една пресконференция с отбрани текстове и липсващи страници.", казват защитниците на бившия шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

"На 9 юли 2013 г. влязоха следователи от Софийска градска прокуратура, показаха заповед за обиск, иззеха тефтерите ми, които не съм крил никога. По-късно отидоха в апартамента на моите родители, без предупреждение. От всичко взето най-много им харесаха тефтерите. Този тефтер не представлява единен текст, а са отделни записки", разказа Златанов

Според защитниците му съдът е изискал да получи тефтерите от прокуратурата, но не ги е получил, защото от тях са откъснати страници и това е щяло да се види.

"Тези прословути тефтери си стоят там на бюрото ми, откакто ме назначиха, не виждам нищо нередно в тях", каза Филип Златанов. "Аз лично за себе си не мога да твърдя тези тефтери от кого са манипулирани, не мога да кажа какво е имало в тези липсващи 6 страници. 90% от това, което идваше при нас бяха клюки, много е трудно да откриеш истината от клюките", каза Златанов.

По думите му, шефът на следствието Петър Петров (Пепи Еврото) му е предложил да стане защитен свидетел, за да избегне ефективна присъда, но той отказва. Обществото не знае защо един човек е осъден за 3,5 години, защото това не е заради тефтерите, каквито нагласи са създадени в медиите, коментира Петров, намеквайки, че е осъден именно, защото не се е съгласил да стане защитен свидетел и да говори срещу част от хората в тефтера.

"Сега за назидание трябва да лежа в затвора, защото не съм станал защитен свидетел", коментира Златанов.

Не вярваме в изчезването на тефтерите, заявиха гостите в предаването на Сашо Диков.  Прокуратурата не дава тефтерите на съда, а 5 дни по-късно назначава ново вещо лице, за което не се дава никаква информация - нито на защитата, нито на съда, след което тефтерчетата изчезват. Според защитниците на Златанов, това се случва, защото по делото се работи с фалшифицирани доказателства.

Според Златанов и адвокатите му, инициалите Б.Б. и Ц.Ц. се срещат само веднъж в тефтерчетата и то в контекст "ИФ да се уведомява за обажданията на първите мъже". Бившият шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси твърди, че не е разговарял с Цветанов, Борисов и Пеевски. Наистина пише "Да се съгласува с И.Ф. и Д.П.", но никога нищо не съм съгласувал с тях", каза Златанов. А що се отнася до прословутата метаморфоза на Д. П. в 10 - адвокатите бяха категорични, че това се е случило в прокуратурата.

Oще: бб цц и иф  пепи петров еврото  сашо диков  сотир цацаров  тефетерчето на златанов  филип златанов 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани