Вече е по-лесно да се разделим с мобилен оператор | webcafe.bg
newscafe

Вече е по-лесно да се разделим с мобилен оператор

Webcafe
06.07.2016, 18:12 (обновена 06.07.2016, 18:25)
Човек със смарфон

Снимка: © Getty Images

Два от телекомите облекчават условията за предсрочно прекратяване на договор

Мтел и Виваком вече позволяват предсрочно прекратяване на договора срещу минимални неустойки, съобщава Дарик. Досега практиката беше при прекратяване на двугодишен договор потребителят да плаща вноските си за целия оставащ период. При двата телекома обаче неустойките вече ще се равняват на три месечни вноски, независимо колко дълъг е оставащият период от договора.

Все още текат преговори с третия мобилен оператор - Теленор, посочи председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов. Комисията следи и смс игрите на телекомите, които понякога таксуват неправомерно.

"Мобилен оператор, който изпраща смс-и на своите клиенти, и в тях упоменава, че ако не желаете да получавате, трябва да се откажете, изпращайки някаква информация на определен номер. Ако не го направи, следващите смс-и, които ще получава по същия въпрос, ще се таксуват независимо, че те са изпратени от самия мобилен оператор".

Според Маргаритов това е категорична нелоялна практика. Той съветва потребителите да следят есемесите, които получават и да сигнализират при нередности.

Oще: виваком  дарик  димитър маргаритов  есемеси  комисия за защита на потребителите  мобилен оператор  мтел  неустойки  телеком  теленор 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.