Цветлин Йовчев с "малък бизнес в областта на сигурността" | webcafe.bg
newscafe

Цветлин Йовчев с "малък бизнес в областта на сигурността"

Webcafe
20.09.2016, 08:52 (обновена 20.09.2016, 08:59)
Цветлин Йовчев

Снимка: © sofia photo agency

Бившият председател на ДАНС с консултантска компания

Бившият председател на ДАНС и вътрешен министър в кабинета "Орешарски" Цветлин Йовчев е създал частно дружество за консултантски услуги в областта на сигурността на име "Сейф Сити Секюрити Проджектс".

Това обяви самият Йовчев в интервю за сутрешния блок на бТВ, като определи компанията си като "малък бизнес в областта на сигурността и информацията".

Той посочи, че работи с клиенти от Европа и Израел, като е представител с ексклузивни права, без да дава подробности за конкретните дейности и услуги, които предлага.

На въпрос дали бизнесът му не го поставя в конфликт на интереси спрямо дългогодишната му работа в службите за сигурност, Йовчев отговори, че компанията му не се занимава с "информация, която касае държавните структури".

"Човек, който е дал живота си за такива служби, никога няма да тръгне срещу тях", каза още бившият председател на ДАНС.

Справка в Търговския регистър показва, че компанията "Сейф Сити Секюрити Проджектс" ЕООД е регистриран в края на януари 2016 г. с 1000 лв. първоначален капитал, чийто едноличен собственик е Цветлин Йовчев.

Под описанието за предмет на дейност са изброени: разработване и внедряване на проекти, в това число консултантски услуги в областта на сигурността; доставка на технически средства, оборудване, системи и компоненти за тях; разработване на технологии и технически средства; техническа поддръжка и сервизно обслужване; търговско представителство, посредничество и агентство на местни и чуждестранни лица; консултации в областта на строителството и др.

Това е второто търговско дружество с участието на Йовчев след "Регулус Консулт" ЕООД, създадено през 2008 г. и впоследствие прехвърлено на друг бивш ръководител в ДАНС - Иван Драшков, преди да бъде преобразувано под името "Глобъл Кансалтинг".

В момента Йовчев работи и като преподавател в катедра "Национална сигурност" на УниБИТ.

Oще: данс  държавна агенция национална сигурност  иван драшков  израел  мвр  национална сигурност  орешарски  председател на данс  регулус консулт  сейф сити секюрити проджектс  унибит  цветлин йовчев 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

4 deowin | 20.09.201618:59

>Йовчев отговори, че компанията му не се занимава с "информация, която касае държавните структури"

Когато говорим за конфликт за интереси, обикновено не е твърде добра идея да питаме заподозрения дали наистина упражнява съществуващата възможност да действа против защитените интереси (в случая - тези на държавата). Конфликт на интереси има точно когато съществува такава възможност, и не е необходимо да питаме човека с конфликт на интереси дали всъщност нарушава спазването на договорените интереси и той да отговори положително. Най-малкото той няма никакъв интерес да отговори положително.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.12.2014, 19:07

3 Шамито | 20.09.201613:51

Малиии.Бизнесът на Бат Бойко е морално законен а на Йовчев е морално укорим.Триумф на курвенските демократични ценности.Какво искат да ни кажат с това?Че всички са маскари?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.03.2016, 13:43

2 vayk | 20.09.201612:42

Йовчев бе може би най-адекватния министър на вътрешните работи, който сме имали след 1989 за разлика от тоталното недоразумение леля Руми, да не говорим за Цвъцковото.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 31.08.2010, 13:11

1 Бай Пешо Танкиста | 20.09.201609:24

Вероятно работи с руските свини и продава националните интереси на България за жълти копейки, на останалите служби им е ясно, какъв смешник е този.
   

оценка

+0 -1

Най-коментирани