Не е само Искров, много банкови служители са нарушили закона | webcafe.bg
newscafe

Не е само Искров, много банкови служители са нарушили закона

Webcafe.bg
14.05.2015, 09:56 (обновена 14.05.2015, 10:02)
менда стоянова, председател на комисията по бюджет и финанси в 43 народно събрание

Снимка: © webcafe.bg

Менда Стоянова отново посочи Нели Кордовска, която е разрешила от името на Фонда за гарантиране на влоговете да бъдат променени условията по договорите на 1000 депозанти в обявената в несъстоятелност КТБ, за да получат по 100 хил. евро обезщетения, на каквито не са имали право

Нели Кордовска, за която стана ясно, че е изтеглила своите пари от трезора на КТБ в последния момент преди влизането на държавните квестори в банката, е служителят, разрешавал от името на Фонда за гарантиране на влоговете да бъдат променени условията по договорите на 1000 депозанти в обявената в несъстоятелност КТБ, за да получат по 100 хил. евро обезщетения, на каквито не са имали право.

Това каза пред БНТ Менда Стоянова - председател на бюджетната комисия в Народното събрание.

В момента Кордовска е представител на БНБ във фонда, а в централната банка временно ръководи управление "Банков надзор".

Председателят на бюджетната комисия изрази изненада от това, че стотици хора - служители в КТБ, в БНБ и в одиторската компания, заверявала отчетите на банката КПМГ, са действали срещу обществения интерес и са нарушавали закона.

"Гледам и не вярвам на очите си. Не мога да разбера как квесторите, за които чувам, че са сериозни хора, са разрешавали това, как толкова много, стотици хора, работещи в КТБ, са се съгласявали да стават собственици на фиктивни фирми и да подписват договори за милиони... Изведнъж се оказа, че и в БНБ са не един и двама, както и в одиторската компания КПМГ. Какво се случва с обществото, коя е тази сила, която ги кара?", попита реторично Стоянова.

Тя предполага, че едва ли е ставало заради големи суми пари, а по скоро служителите са го правели само за заплатите си.

Тя повтори, че продължава да иска оставката на управителя на БНБ Иван Искров, но и предупреди, че личността му прекалено се сатанизира "като че ли само той е виновен".

Oще: банков надзор  бнб  бюджетната комисия в народното събрание  източване  кпмг  ктб  менда стоянова  милиони  нели кордовска  скандал 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани