Стефан Гамизов и охраната на Пеевски - сътрудници в парламента | webcafe.bg
newscafe

Стефан Гамизов и охраната на Пеевски - сътрудници в парламента

Webcafe.bg, "Дневник"
15.04.2015, 08:36 (обновена 15.04.2015, 09:15)
делян пеевски

Георги Георгиев беше човекът, който миналия юни подаде сигнал в прокуратурата, че срещу Делян Пеевски се готви покушение, а по случая бяха задържани трима души, които прекараха 72 часа в ареста, преди съдът да ги освободи, заради липса на всякакви доказателства. Впоследствие прокуратурата призна, че разследването е било грешка

Стефан Гамизов - представящ се за анализатор, констултант и енергиен лобист, е назначен за сътрудник към паламентарната комисия за наблюдение на Комисията за енергийно и водно регулиране, съобщи "Дневник", позовавайки се на справка в регистъра на нещатните сътрудници на депутатите, парламентарните групи и комисии на сайта на Народното събрание.

Сред другите сътрудници са Димитър Чобанов - брат на бившия финансов министър от кабинета "Орешарски" Петър Чобанов, който е назначен за сътрудник в комисията по икономическа политика.
Димо Гяуров - бивш шеф на Националната разузнавателна служба и бивш депутат от "Синята коалиция" е назначен за сътрудник в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, оглавявана от Атанас Атанасов, бивш шеф на контраразузнаването при управлението на Иван Костов.

Сътрудник на здравната комисия в парламента е председателят на Българския лекарски съюз Цветан Райчинов, а бившия депутат от БСП Мартин Захариев и бившия зам.-кмет на София Велизар Стоилов са сътрудници на комисията по транспорт, информационна технологии и съобщения.

Бившият министър на вътрешните работи Румен Петков и Васил Калинов, които бяха няколко мандата депутати от БСП, сега са сътрудници на парламентарната група на АБВ, а бившият депутат от времето на НДСВ Анели Чобанова е назначена за нещатен сътрудник към парламентарната група на Патриотичния фронт.

Бившият министър на труда в тройната коалиция Емилия Масларова е сътрудник на Кирчо Карагьозов, а шефът на БСП-София Калоян Паргов - влиза с пропуск на депутата от БСП Иван Иванов.

За нещатни сътрудници в парламента са назначени шефът на охраната на депутата Делян Пеевски - Георги Асенов Георгиев, както и Благой Любенов Сакарев.

И двамата са със средно образование, но ще помагат като специалисти в сферата в "връзки с обществеността" на депутата.

Георги Георгиев беше човекът, който миналата година подаде сигнал в прокуратурата, че срещу Делян Пеевски се готви покушение, а по случая бяха задържани трима души, които прекараха 72 часа в ареста, преди съдът да ги освободи, заради липса на всякакви доказателства. Впоследствие прокуратурата призна, че разследването е било грешка.

В началото на мандата Георгиев и Сакарев бяха посочени като сътрудници на парламентарната група на ДПС, но сега там фигурират Велислава Кръстева и Кристиян Коев - Флейтата, кметът на Кърджали Хасан Азис и бившият депутат Юнал Лютфи.

Най-съществената полза за нещатните сътрудници на депутатите и към парламентарните групи и комисии е пропускът за влизане в сградите на Народното събрание, уточнява "Дневник".

Oще: анели чобанова  делян пеевски  димитър чобанов  димо гяуров  емилия масларова  калоян паргов  мартин захариев  нещатни сътрудници  нс  охрана  охрана пеевски  парламент  румен петков  стефан гамизов  сътрудници  цветан райчинов  щатни сътрудници 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.