Делото срещу Анита Мейзер започна отначало | webcafe.bg
newscafe

Делото срещу Анита Мейзер започна отначало

Webcafe
19.05.2017, 14:55 (обновена 19.05.2017, 15:03)
анита мейзер

Снимка: © Facebook

Варненският окръжен съд даде повторно начало на делото срещу Анита Мейзер, обвинена за убийство на съпруга си по непредпазливост и предлагане на подкуп на полицай - този път с нов съдийски състав.

Делото вече беше гледано и стигна до осъдителна присъда, но Апелативният съд във Варна го върна обратно на първа инстанция, тъй като прие, че е допуснато процесуално нарушение.

Частното обвинение, което представлява майката на починалия Николай Димов, направи искане за отвод на наблюдаващия прокурор Виолета Радева заради съмнения в предубеденост по време на досъдебното производство, във връзка със способите, методите и правната квалификация на престъплението. Искането бе отхвърлено от съда като неоснователно.

Частното обвинение отправи второ искане за прекратяване на съдебното производство и връщането на наказателното дело в досъдебна фаза, което също не бе уважено. Съдебният състав счита, че законът дава възможност за събиране на доказателства по време на съдебното следствие и не е налице нарушение от страна на прокурора.

По искане на защитата на подсъдимата Анита Мейзер наказателното дело ще се гледа при условията на диференцирана съдебна процедура, като няма да бъдат изслушвани всички свидетели и вещи лица, а показанията и експертизите на част от тях в досъдебната фаза, ще бъдат приобщени към материалите по делото.

Защитата отправи искане за изменение на мярката за неотклонение на подсъдимата от „Задържане под стража" в по-лека, а именно „домашен арест", което съдът остави без уважение.

Според състава, няма нови обстоятелства, заради които да бъде ревизирана мярката за неотклонение, а се касае за ново разглеждане на наказателно дело срещу нея по обвинения в две умишлени престъпления, с висока степен на обществена опасност. Този факт сам по себе си може да мотивира подсъдимата да се укрие или извърши престъпление, както и че не е изтекъл прекомерен срок за задържане.

Oще: анита желева  анита мейзер  варненски окръжен съд  николай димов 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 20.02.2015, 19:36

1 Вълков | 19.05.201721:47

Този изрод наистина ли е българка???
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани