170 учители от Заедно в час през новата учебна година | webcafe.bg
newscafe

170 учители от Заедно в час през новата учебна година

Webcafe
14.09.2016, 14:52 (обновена 14.09.2016, 15:06)
училище

Целта е мотивираните учители на свой ред да мотивират и учениците, което да доведе до качествена промяна в резултатите на децата.

Над 170 учители по програма Заедно в час ще преподават през новата учебна година в десет региона на страната. 120 от тях ще влязат за първи път в класните стаи. Те ще работят в над 80 училища, като най-голям е броят на учителите по чужди езици и възпитателите в начален етап на обучение.

Заедно в час от няколко години подбира и подготвя изявени и способни професионалисти с различен профил, които да станат част от образователната система.

За период от две години организацията ги подкрепя да работят в училища с голям брой ученици в неравностойно положение, като по този начин активно се бори за преодоляване на образователното неравенство.

Участниците в програмата получават по-високо възнаграждение от своите колеги, за да бъдат мотивирани да станат част от образователната система.

От тази година Заедно в час работи и в Монтана и Враца, където в осем населени места ще преподават девето нови учители.

Целта е мотивираните учители на свой ред да мотивират и учениците, което да доведе до качествена промяна в резултатите на децата.

70 от новите учители в програмата се обучават в две иновативни магистърски програми за придобиване на професионална квалификация "учител", които се осъществяват в партньорство между фондация Заедно в час, Министерство на образованието и науката и Пловдивски университет „Паисий Хилендарски".

Oще: 15 септември  враца  заедно в час  монтана  първи учебен ден  училище  учители по заедно в час 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.