МРРБ възрази срещу откриването на парк "Леденика" | webcafe.bg
newscafe

МРРБ възрази срещу откриването на парк "Леденика"

Webcafe.bg
10.06.2015, 14:28 (обновена 10.06.2015, 16:39)
Пещерата Леденика, бутафорен атракцион

Снимка: © МРР

Министерството уточнява, че проектът все още е в изпълнение, като крайният срок е 4 август 2015 г.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) възразява срещу намерението на община Враца за официално откриване на парк "Леденика", съобщиха от ведомството.

По повод публикации в медии за подготовка на община Враца за официално откриване на проекта, финансиран от Оперативна програма "Регионално развитие" в размер на над 5 млн. лв., Министерството уточнява, че проектът все още е в изпълнение, като крайният срок е 4 август 2015 г.

В прессъобщението се припомнят множеството проблеми при изпълнението му, констатирани при няколко проверки в периода 2013 - 2015 г. Освен, че обектът е в лошо физическо състояние, проектът е проблемен и заради обществени поръчки за възлагане на дейностите, за които са регистрирани 6 сигнала за нередност.

Сред твърденията в сигналите са за злоупотреби с европейски средства и груби нарушения на Закона за обществените поръчки, некачествено изпълнение на поетите договорни ангажименти.

Плащанията по проекта са спрени до приключване на разглеждането на сигналите за нередности и налагането на съответните финансови корекции, както и до отстраняването на всички констатирани проблеми във физическото изпълнение.

Община Враца излезе с официален отговор. "Ако някой се е подразнил от предстоящото събитие, държим да заявим: община Враца не организира "рязане на лентички", а изпълнява задълженията си по договора за безвъзмездна финансова помощ. Събитието не се организира като "официално откриване", а като празник за гражданите и гостите на града. Мероприятието ще се проведе, според обявените предварително условия", категорични са от общината.

 

Oще: враца  леденика  лиляна павлова  мррб  откриване  парк  проект  регионално развитие 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани