Димитър Туджаров-Шкумбата заминава на дипломатическа работа в Генералното консулство на България в Чикаго, САЩ | webcafe.bg
newscafe

Шкумбата става консул в Чикаго

Webcafe.bg
01.08.2010, 15:03 (обновена 01.08.2010, 18:07)
шкумбата

Димитър Туджаров-Шкумбата (вляво) във вихъра си - тук заедно с Иво Танев

Димитър Туджаров-Шкумбата заминава на дипломатическа работа в Генералното консулство на България в Чикаго, САЩ, съобщава "24 часа", като се позовава на МВнР.

Шоуменът става колега на служителката от Външно Лила Георгиева, която се прочу преди години с еротичните си снимки в интернет  в момента също е в консулството в Чикаго.

"Кандидатурата е минала на атестационната комисия след молба от министър Божидар Димитров. Г-н Туджаров ще работи с българската общност в Чикаго, която е многобройна, а той я познава добре от години", коментира вчера говорителят на министерството на външните работи Весела Чернева.

Божидар Димитров, доколкото си спомня...

Самият Божидар Димитров каза, че не си спомня да е правил официално предложение, но може и да е подписал някакво подкрепително писмо.

Заминаването на Туджаров за Чикаго предстои съвсем скоро, заяви обаче Чернева.

"Доколкото си спомням, препратих с положително мнение писмо от чикагски българи, които искаха, хайде да си го наречем, както си го наричаме, Шкумбата да замине като консулски работник, не като консул, тъй като го познавали, много пъти е бил при тях. Може би това съм направил аз", коментира Божидар Димитров в "Неделя 150" на БНР.

"Просто съм препратил по компетентност мнението на въпросните чикагски българи на Външно министерство, което единствено е компетентно става ли един човек за посланик или не."

На въпрос на водещата Лили Маринкова дали дипломатическите назначения понякога стават и по желание на зрители, министърът без портфейл отговори: "Ами, да, има такова нещо наистина. Напоследък знаете, че се сменят много посланици, много консули. Повечето се молят, тъй като предвижда регламентът една година удължаване на мандата, една година не повече, и съм получавал такива писма и съм ги препращал по компетентност на Външно министерство, тъй като не е моя работа да назначавам, да освобождавам или уволнявам посланици."

Не е дипломат, но е шоумен

В биографията на Шкумбата дипломатическа дейност няма, но какво пък - нали казва, че: "Вицът е отдушник, а за него няма граници, няма евро, няма долар". Издал е няколко компактдиска и  видеовицпарад "Параграф 23". Преди време имаше и свой моноспектакъл "Животът иска жертви, но няма да сме ние".

Oще: димитър туджаров  дипломация  шкумбата 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 23.07.2010, 07:18

2 Ateist | 04.08.201007:50

Не този комик,а маймуна да сложат - проблем няма да има,стига да не е комунист...
Така,4е одобрявам назна4ението!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 22.06.2010, 20:00

1 Улдин | 01.08.201018:50

"Поетеса, поетеса, ама на всички режими м.треса"! Човекът си го е заслужил, колко хули отнесоха предните. Сега тези парички, оставени от тях, ще отиват за нашите "заслужили борци", които се бориха да дойдем на власт. За такива като поредното тужарче наближава време за пенсия, та нашият човек трябва да се понахрани!
   

оценка

+0 -0