Нови следи от изчезналия малайзийски самолет | webcafe.bg
newscafe

Нови следи от MH 370

Webcafe.bg, CNN
23.04.2014, 15:23 (обновена 23.04.2014, 15:53)
mh 370

Малайзийските власти все още не са получили изображения на откритите предмети, а другите обекти, намерени в хода на издирването до момента, не са свързани с изчезналия самолет.

На австралийското крайбрежие изплуваха предмети, за които се предполага, че са части от изчезналия на 8 март малайзийски пътнически самолет MH 370.

От координационния център по издирване на самолета в град Пърт съобщиха, че предметите са били изхвърлени от вълните на южното крайбрежие на щата Западна Австралия, на около 300 километра от Пърт.

Австралийските власти казват, че тези обекти са „предмет на интерес" във връзка с търсенето на изчезналия самолет, но за малайзийските власти е твърде рано, за да се определи дали става дума за истинска следа.

Изхвърлените на брега предмети представляват листове метал с нитове. Малайзийските власти все още не са получили изображения на откритите предмети, а другите обекти, намерени в хода на издирването до момента, не са свързани с изчезналия самолет.

Търсенето на останки от изчезналия самолет продължава без особен успех. Високотехнологичен подводен дрон приключи 10-тата си мисия, без да открие следи от Боинг 777. Сканирани са около 80% от планираната територия. Операцията ще продължи, докато не се изследва целият район на издирване.

Австралийският премиер Тони Абът обеща, че търсенето ще продължи, докато не се открие следа, която да даде отговор на мистерията. Боинг 777 изчезна на 8 март с 239 пътници на борда.

Малайзийските и австралийските власти са очертали дългосрочна стратегия за търсенето на самолета, която може да обхване месеци, дори години. Следователите ще се радват да намерят записите от черната кутия на изчезналия самолет. Но дори черната кутия да бъде открита, това не означава, че ще е лесно записите да бъдат прослушани. Възможно е заради дългия престой във вода да са увредени и да са нужни дни, за да се обработят преди информацията да бъде свалена.

Oще: mh 370  австралия  боинг 777  малайзия  самолет 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани