Атанас Добрев е новият шеф на ДФ "Земеделие" | webcafe.bg
newscafe

Атанас Добрев е новият шеф на ДФ "Земеделие"

Webcafe.bg
14.07.2014, 15:03 (обновена 14.07.2014, 15:40)
Тъмраш

Снимка: © Галя Йотова

На заседанието на УС на фонда не бяха допуснати бившите шефове

Управителня съвет на Държавен фонд "Земеделие" избра за нов изпълнителен директор на разплащателната агенция досегашният парламентарен секретар на земеделското министерство - Атанас Добрев. Кандидатурата му е съгласувана с министър-председателя Пламен Орешарски, съобщават от Министерство на земеделието.

Земеделският министър Димитър Греков се обяви в подкрепа на новия шеф. "Убеден съм, че той достойно ще отговори на очакванията на българските земеделски производители", каза Греков.

Според него максимално бързо ще бъдат подписани всички одобрени близо 2 500 проекта, които бившето ръководство на фонд "Земеделие" е забавило. "Това ще ми даде и моралното удовлетворение за добре свършена работа, за да си тръгна от поста с гордо вдигната глава. Защото оценката за управление на един или друг политик или министър я пишат тези, за които е работил", заяви Греков.

Атанас Добрев е част от Държавен фонд „Земеделие", където е заемал различни длъжности в продължение на близо 6 години. От 2007 до 2008 г. е заемал длъжността съветник на председателя на Държавната агенция по горите. През 2008 и 2009 г. е изпълнителен директор на Национален фонд „Българска гора". От 2009 до 2013 г. работи в частния сектор в сферата на земеделието.

От 11 юни 2013 г. е назначен за парламентарен секретар в Министерство на земеделието и храните.  Атанас Добрев е завършил магистратура специалност „Стопанско управление" във Великотърновския университет „Св.Св. Кирил и Методий". Владее английски и руски език.

Междувременно бившият изпълнителен директор на ДФ „Земеделие" Мирослав Николов и неговата заместничка Виолета Александрова не бяха допуснати на заседанието в министерството.

Мирослав Николов е спрян от охраната в коридора на министерството, където служители на отдел  „Човешки ресурси" са му връчили заповед за освобождаване и прекратяване на трудовите правоотношения.

„В заповедта на УС на ДФЗ е описано, че трябва да има протокол въз основа на взето решение от този протокол. Оказва се, че или няма протокол, или не може да бъде предоставен, а той е част от заповедта, на която се позовават мотивите. Не съм видял протокол - има ли подписи няма ли, кои са членовете, които са гласували, легитимни ли са гласовете, не са ли", каза Николов, цитиран от "Фокус".  Николов е подписал заповедта за освобождаването си, но без да види правното основание, върху което тя е издадена.

Той твърди, че в заповедта има елементарни грешки и ще я обжалва.

В края на миналата седмица стана ясно, че досегашното ръководство на фонда е освободено, а за временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор е назначен заместник-министъра Явор Гечев без негово знание.

Oще: греков  димитър греков  директор  земеделие  мзх  министерство на земеделието  мирослав николов  фонд земеделие 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани