Бившият втори в Движението за права и свободи не очаква подкрепа от своите | webcafe.bg
newscafe

ДПС изключи Касим Дал от партията

Webcafe.bg
18.02.2011, 11:36 (обновена 18.02.2011, 17:11)
касим дал

Снимка: © Sofia Photo Agency

Не очаквам подкрепа, нещата са свършени, заяви бившият втори човек в ДПС Касим Дал преди заседанието на Централния съвет на партията, което трябва да го изслуша

Разширеното ръководство на ДПС - Централният съвет, изключи Касим Дал от партията след 5-часово заседание. По думите му след края на заседанието, почти никой не го е защитил.

Само депутатът Корман Исмаилов и трима членове на Централния съвет от Турция не подкрепили решението на разширеното партийно ръководство. Исмаилов беше председател на младежкото движение на ДПС, създадено под крилото и с усилията главно на Дал.

Дебат нямаше, но постигнах целта си, обясни Дал на изпроводяк. Преди началото на заседанието сутринта пък каза: "Нещата са свършени, не очаквам подкрепа". Дал напусна парламентарната група с писмо, в което открито критикува лидера на партията Ахмед Доган, че е заменил каузата ДПС с кауза за лично облагодетелстване.

По думите на Дал тази сутрин областните ръководства на партията, както и председателите на ръководствата по места на младежкото движение на ДПС се събрали и подписали "каквото трябва" - т.е. срещу него. "Стоя във всички мои думи и действия. Аз съм казал каквото трябва, сега ако ми дадат думата ще повторя думите си", заяви Дал. Заседанието на Централния съвет на партията е закрито, като се очаква в късния следобед лидерът на ДПС Ахмед Доган да направи изявление. 

Очакваното му изключване е почти сигурно, тъй като оперативното ръководство на ДПС - Централното оперативно бюро, вече определи действията му като клеветнически и уронващи престижа на ДПС, което -според устава, се наказва с изключване.

Oще: дпс  изслушване  касим дал  централен съвет 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани