До 17 март низините в ГЕРБ номинират депутати | webcafe.bg
newscafe

До 17 март низините в ГЕРБ номинират депутати

Webcafe.bg
04.03.2013, 13:59 (обновена 04.03.2013, 14:41)
ГЕРБ

Снимка: © БГНЕС

Така беше в началото, когато ГЕРБ взе властта

Процесът на номиниране на кандидат-депутатите в ГЕРБ не прави изключение от БСП например - номинациите се дават на общински събрания, проведени в низовите партийни структури до 17 март, но централата има последната дума при определяне на водачите на листите, тяхната подредба и състав.

Във всички многомандатни избирателни райони ГЕРБ ще регистрира пълни листи на кандидати за народни представители, се казва в прессъобщението на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, където са описани критериите за номиниране на депутати.

Партийната централа е решила, че избрани кметове няма да бъдат издигани за кандидати за народни представители.

Общински съветници от ГЕРБ могат да бъдат издигани за кандидати за народни представители, но не повече от 20% в една кандидатска листа от всички действащи общински съвети в една област.

Всички номинирани ще трябва задължително да представят пред ГЕРБ определен набор от документи, сред които договор и декларация за политическа лоялност. В комплекта трябва да бъдат представени още автобиография по европейски формат със снимка, декларация за съответствие с изискванията, записани в Изборния кодекс, свидетелство за съдимост, декларация, че срещу кандидата няма образувано наказателно производство, документ/декларация, че кандидатът не принадлежи към агентурния апарат на бившата Държавна сигурност, документ/декларация, че кандидатът няма неплатени публични задължения, копие от лична карта.

Според критериите, могат да бъдат номинирани членове и симпатизанти на ГЕРБ, които са лоялни към партията и са доказали, че работят за авторитета й и решаване на проблемите на българските граждани.

За народни представители от ГЕРБ могат да бъда издигнати и български граждани, които не са членове на ГЕРБ, но "със своя обществен авторитет и активна гражданска позиция, са доказали, че работят в интерес на българските граждани и за доброто име и развитие на Република България". Такива кандидати могат да бъдат известни и доказали се общественици, учени и други.

При утвърждаването на кандидатските листи за народни представители от ГЕРБ, Изпълнителната комисия задължително ще взема предвид за всеки един кандидат дали отговаря и на допълнителни условия. Сред тях: да не е придобил имотното си състояние от престъпна дейност или при условията на "конфликт на интереси"; кандидатите да са почтени, компетентни и инициативни личности; да се ползват с уважението и доверието на своите съграждани и колеги; да притежават качества за работа в екип; да притежават образователен ценз и професионализъм и т.н.

Освен това за всички кандидати ще се взема предвид и дали притежават допълнителна професионална квалификация или научни степени; да не са се дискредитирали с действията си от участието си в законодателната, изпълнителната и местната власт и с досегашната си работа като народни представители да са доказали, че са работили за интересите на българските граждани.

При утвърждаването на кандидатските листи ИК на ПП ГЕРБ ще се стреми да има равнопоставеност между мъже и жени и да има представителство на широк кръг от обществено икономическите сфери.

Oще: герб  изпълнителна комисия  кандидат-депутати  кандидати  номинации  партия  събрания 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 22.03.2012, 15:57

2 Шебек Хасан | 04.03.201315:51

Въпросът е кой ще ги избере!? Иначе желаещи за дупетати колкото щеш. Намига
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.11.2011, 08:34

1 Андрей Едрев | 04.03.201315:16

Низините ?
Не знам за какви низини става въпрос, но ми е интересно, кои ще са тези, които ще искат да стават депутати от Герб.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани