На изпроводяк Клисарова въвежда само 1 учебник | webcafe.bg
newscafe

На изпроводяк Клисарова въвежда само 1 учебник

Златина Димитрова
08.07.2014, 11:47 (обновена 08.07.2014, 12:06)
Анелия Клисарова

Идеята на образователния министър ще се наложи с изменение на наредба

Министърът на образованието и науката Анелия Клисарова е на път да осъществи идеята си за използване на само един учебник по всеки предмет дни, пред оставката на правителството. Това учениците от началните класове и прогимназията да учат само по един учебник е заложено в проект за изменение и допълнение на Наредба № 5 от 15.05.2003 г. за оценяване и одобряване на учебници и учебни помагала, публикуван на сайта на МОН.

Становища и предложения по проекта могат да се изпращат до 17 юли, а оставката на правителството се очаква в края на месеца (според лидера на ДПС Лютви Местан - до 25 юли).

За приемането на промяната няма да се наложат изменения и в Закона за народната просвета, тъй като в него е заложено, че министърът одобрява "не повече от три учебника по един учебен предмет за всеки клас".

В момента всеки учител може да избира между три учебника на различни издателства за всеки от предметите от 1-ви до 12-клас, докато с въвеждането на измененията в началния (1 - 4 клас) и прогимназиалния етап (5 - 8 клас) няма да имат право на избор. По различни учебници може да се преподава само в гимназията.

Oще: анелия клисарова  клисарова  министерство на образованието и науката  мон  наука  образование  учебник  ученици  учители 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 08.08.2012, 09:17

1 pixie | 08.07.201412:58

И най-вероятно ще се спре на най-калпавия вариант от всички. Или този, за който ще й бутнат най-много.
Така е, ще използват оставащото им време, за да свършат възможно най-много поразии и всякакви вредни неща и после ще ги отчетат като дейности, реформи и нововъведения.
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани