"Марица" замръзна заради 3 милиона лева | webcafe.bg
newscafe

"Марица" замръзна заради 3 милиона лева

Webcafe.bg
31.10.2012, 08:23 (обновена 31.10.2012, 08:31)
мъгла, коли, пътища

Снимка: © Sofia Photo Agency

Държавата плаща на сдружение да строи АМ "Марица", то наема други фирми, а парите ги няма

Строителството на автомагистрала "Марица" е спряно заради финансови неуредици между строителните фирми. Въпреки че държавата се е разплатила, работниците не са получили и стотинка за последната година, съобщи www.plovdivutre. bg. По случая тече проверка в Агенция "Пътища".

Преди 2 години сдружение "Марица Хайуей" печели търга за строителството на магистралата. Фирмите от консорциума гарантират, че имат техника, за да изпълнят поръчката в срок. Вместо да подсигурят машините обаче те наемат други 34 фирми, които да свършат работата. Сега държавата плаща на сдружението, но парите потъват. Към момента дългът е стигнал близо 3 милиона лева.

Договорите се сключват с дъщерна фирма, която работниците определят като "бушон". Не може една фирма да прави договори за милиони с активи за 2 лева. Аз, ако заведа дела, какво да взема от тая фирма - тя няма нищо на нейно име, казва Дели Леманов - управител на строителна фирма, пред bTV.

Държавните институции обещават до седмица подизпълнителите да получат част от парите си. От пътната агенция обаче посочват, че нямат юридическата възможност да санкционират нарушителя.

Досега строежа се изпълнява по договор. Забавените пари са вече взаимоотношения между трети лица, коментира Лазаринка Стоичкова - член на управителния съвет на АПИ.

Лот 2 на магистрала АМ "Марица" се строи основно с европейски средства. Година преди планираното откриване, работата по отсечката Димитровград- Харманли е спряно.

Oще: автомагистрала  агенция "пътища"  договори  марица  марица хайуей  фирми 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

6 MacAllister | 01.11.201200:58

Мисля, че неведнаж говорих за това - не случайно се строи яко, цялата работата е на принципа два заека с един куршум - хем пропаганда и строене главно на обекти пред очите на всички, хем се краде както никога преди никой не е успявал. Хората, които вършат работата, обаче най-често не само, че не получават заслуженото, а биват "възнаградени" с дългове и съдии изпълнители. Масово се сключват договори за изхарчване на "Европейските" пари с фирми, които не могат и да искат да изпълнят поръчката сами или със заявените подизпълнители (обикновено това са различни видове бушони - истинските подизпълнители са "бунаците", които в опита си да оцелеят в кризата биват завлечени да работят влагайки техни пари, докато дойде финансирането). "Строим България", ама яко!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 31.10.2012, 21:33

5 Стефан Чолаковъ | 31.10.201221:33

КОПИРАЛ - СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ
-
Anonymous Bulgaria-Гражданска мобилизация за Национализация на Енерго Разпределителните Дружества (ЕРП-та)!
-
Обявиха извънредна ситуация в американска АЕЦ
Под заплаха от наводняване се оказа атомният реакто
р „Ойстер Крийк” в щата Ню Джърси
-
http://www.blitz.bg/news/article/162158
-
Здравейте, Ние сме Анонимните България.

Министър Добрев и господин Ангел Семерджиев,
Омръзна ни от изказванията, с които пълните главите на хората,че зелената енергия била виновна за поскъпването на тока или вината е в изискванията на Европейския съюз.
Ние всички знаем колко тежат банковите ви сметки, в които уж "не влизала и една стотинка" печалба! Всичките ви лъжи за предстоящи фалити на дружествата са плосък вид измама за манипулиране на гражданското съзнание, но грешите!
Обществото е будно вече и информирано! Как точно дружества с регулярна дейност с несекващи приходи изведнъж започват да губят и то при фиксирани цени? Осъзнайте се кога да спрете!В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ГРАЖДАНИТЕ РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ ВИ СПРАТ!

Сега ни чуйте
внимателно, ние гражданите на Република България настояваме :

- да се прекрати монопола на Енерго разпределителните дружества, тъй като единствения им стремеж като монополисти е да направят по-голяма печалбата си, което е в наша вреда.
- незабавно да се отмени взетото решение от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране,за увеличението на тока с 13 процента и още по-голямото увеличение за консумацията на индустриален ток, това е съсипващо не само за гражданите на Република България, а е и пагубно за българския бизнес.
Сега така те имат още по-големи разходи за извършване на своята дейност, което е пореден шамар в борбата за оцеляване на българския бизнес и то на фона на огромната междуфирмена задлъжнялост.
- всички посредници да бъдат отстранени и Енерго разпределителните дружества да се национализират, което би намалило енергията за крайния потребител поне с 30 до 50 процента.
- използване на ядрената енергия от АЕЦ Козлодуй за вътрешния пазар.
- изграждане на система за отпускане на нисколихвени или безлихвени заеми за домакинства и предприятия, които искат да изградят възобновяеми или алтернативни източници на енергия за собствени нужди, така и в случай на включването й към електрическата мрежа на страната.
- облекчаване на административната тежест за предприятия, желаещи да използват когенерацията и алтернативни енергийни източници, както за производството на енергия за собствени нужди, така и в случай на включването й в енергийната мрежа на България;.

...................................................
ПОРДЪЛЖАВА
..................................................

- освобождаване от заплащането на акциз други данъчни тежести на фирми използващи: когенерация, възобновяеми енергийни източници и,или алтернативни енергийни източници, когато излишната енергия се включва на енергийната мрежа на страната.
- да се спре извиването на ръце от страна на ЕРП-тата към фирми, желаещи да произвеждат енергия, когато се наложи да се включат към енергийната мрежа на страната.
- чужди фирми, олигарси и монополисти, които ни крадат няма да търпим, и Вас, като техни съюзници.
- настояваме всички договори в енергийния сектор да бъдат разсекретени и публично обявени!
- лицата, подписали съответните договори, да поемат отговорността за действията си.
- изкарване на светло на делата на така наречената енергийна мафия на светло от правораздавателните органи.
- предоставяне на възможност на гражданите и фирмите да избират доставчика си на електрическа енергия, както и нейният източник - зелена, ядрена или от ТЕЦ - така ще се създаде реална конкуренция на енергийния пазар. Настоящата ситуация си е на практика монополно положение и разделение на пазара на териториален принцип. Просто три компании са си разделили пазара, така на практика се лишаваме от правото да си избор на доставчик, а и да изберем, то той не може да ни достави енергията.
- защо няма публични резултати от извършените проверки на ЕРП-тата и за какво се използват натрупаните от тях средства и дали те се източват с цел плащане на по-малко данъци.
- "Стандартни процедури" за проверки вече не приемаме! Вземете по сериозни мерки!

Уважаеми сънародници,
Идва тежка зима, която много хора ще преживеят трудно.
Всички имаме равно право на живот!
Нека покажем, че знаем и се борим за правата си да живеем като хора. Ние знаем, можем и сме длъжни да го направим за нашето общо бъдеще. Ние казваме: "Стига на кражбите и лъжите спрямо България!"
Времето настана! Присъединете се!

Ние сме Анонимните!
Ние сме легион!
Ние не забравяме!
Ние не прощаваме!
Очаквайте ни!
create a new version of this paste RAW Paste Data.
-
-
ПОДКРЕПЯМ ДЕКЛАРАЦИЯТА
-
СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ
31.10.2012
ВРАЦА
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 31.10.2012, 20:35

4 fen | 31.10.201220:44

Тихо на не чуе ББ.... че трябва да връща лентичката......
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.10.2011, 12:51

3 Дебел | 31.10.201211:59

Така ще бъде,докато има "обществени поръчки",изпълнители и подизпълнители....
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 21.02.2012, 17:37

2 mima | 31.10.201211:37

Не бяха ли турци, тези които спечелиха поръчката за магистралата?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.03.2011, 14:53

1 Bobby_gBG | 31.10.201210:11

Държавните институции обещават до седмица подизпълнителите да получат част от парите си. От пътната агенция обаче посочват, че нямат юридическата възможност да санкционират нарушителя.
--------------------------------
Ми направете нещо бе, тюфлеци! Законодателната власт е във вас! И вземете най-сетне направете законови ограничения - фирма с капитал под еди колко си лева, и/или капитал под еди колко си процента от стойността на дадена обществена поръчка да не може да участва в такава!

Какви са тези смешки да даваш поръчка 3 милиона на фирма с 2 лева капитал. На кой след това ще държиш отговорност?
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани