Бившият шеф на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров-Вальо Топлото получи три години затвор заради разхищенията си в дружеството | webcafe.bg
newscafe

Вальо Топлото с трета присъда - този път за три години

Webcafe.bg
14.12.2010, 16:42 (обновена 14.12.2010, 17:16)
Вальо Топлото

Валентин Димитров заяви, че за периода 2003-2006 г. бил дал само пет обяда за 620 лева... Ама че смешка!

Бившият шеф на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров-Вальо Топлото получи присъда от три години заради разхищенията си в дружеството. Това реши Софийският градски съд на заседанието си днес. Прокуратурата поиска вчера 10 години затвор заради безстопанствеността на бившия шеф на дружеството.

Димитров вече има други две присъди - за 5 и 14 години затвор, които обжалва пред по-горна инстанция.

Димитров обаче бе оправдан за сключените договори за събиране на вземания. Останалите подсъдими бяха оправдани по обвинението за сключени договори за събиране на вземания.

Топлото обвини наблюдаващия прокурор по делото Божидар Джамбазов, че е нарушил Закона за съдебната власт. Той показа ксерокопие на вестник с интервю на Джамбазов от 19 юни 2008 г., дадено по време на внасянето на обвинителния акт.

Според Димитров това е абсолютно нарушение на чл. 212 от Закона за съдебната власт. "Делата се водят в медийното пространство", каза Валентин Димитров в едночасовото си изявление в СГС.

Той първо заяви, че майка му е в безпомощно състояние, тъй като вчера сутринта е претърпяла тежък инсулт. По повод представителните разходи на дружеството, Валентин Димитров каза, че през периода 2003 - 2006 г. е използвал 0,00001% от представителните разходи. За това време бил дал само 5 обяда за общо 620 лева.

Освен това не бил използвал служебен телефон и автомобил. "Манипулациите, че съм изразходвал по 10 000 лева месечно за личен лукс, не са подкрепени с никакви доказателства", смята Топлото.

Димитров, заедно с Илко Йоцев, Иванка Диловска, Георги Рогачев, Георги Ненков и Пламен Василев - всички бивши членове на управителния борд на "Топлофикация - София", са обвинени за безстопанственост за времето между 2003 и 2006 година. Според прокуратурата щетата за дружеството е около 2 млн. лева.

На Топлото и Рогачев е повдигнато и обвинение за безстопанственост, част от която се състои в плащания за джакузита, джетове, скъпи френски сирена, хвойнов еликсир и над 70 вида различни луксозни стоки, плюс наем на луксозен джип "Лексус". Всичките стоки са отчитани като представителни разходи за сметка на "Топлофикация" и са одобрявани от борда на директорите. Нанесените щети са за около 2 млн. лева.

Oще: божидар джамбазов  валентин димитров  затвор  присъда  прокурор  сгс  топлофикация 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани