"Разнообразиха" ръководството на БДЖ | webcafe.bg
newscafe

"Разнообразиха" ръководството на БДЖ

Webcafe.bg
30.03.2013, 11:58 (обновена 30.03.2013, 12:03)
влакове

Снимка: © Sofia Photo Agency

БДЖ към момента дължи 716 млн. лева

Служебният министър на транспорта Кристиан Кръстев освободи икономистите Владимир Владимиров и Емил Иванов от Съвета на директорите на БДЖ. Пред Дарик той обясни, че в ръководството на железопътния превозвач е имало нужда от повече гледни точки.

„Помислих върху цялостната работа на съвета на директорите - какво са постигнали до този момент и какво е необходимо още. Моето решение е продиктувано от това, че подходът е бил много едностранчив, много икономически. Трябва да има и други гледни точки в съвета на директорите", заяви Кръстев.

Той назначи Чавдар Трендафилов и Николай Найденов. Трендафилов е машинен инженер и дългогодишен служител на БДЖ. Найденов е юрист, който е работил в министерства, "Информационно обслужване" и частни фирми.

През последните няколко години са правени редица реформи в железниците към оптимизиране на задълженията и цялостната работа на дружеството, но е необходим и малко по-задълбочен подход от гледна точка на експлоатацията. Бих казал, че по някакъв начин е загубено доверието на кредиторите, има социално напрежение и сред работещите, и в синдикатите", коментира служебният министър.

Задълженията на БДЖ към момента са 716 млн. лева.

Oще: бдж  владимир владимиров  кръстиан кръстев  николай найденов  чавдар трендафилов 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.