Кое предупреждава хората да се отказват от полет, дори ако са си купили билет | webcafe.bg
newscafe

Ангели-хранители? Или просто интуиция

Webcafe.bg
22.08.2011, 16:07 (обновена 22.08.2011, 16:31)
Самолет номер 5

Снимка: © BGNES

Статистически данни доказват, че хората често се отказват от билети или закъсняват за самолети, на които не е съдено да пристигнат в крайната точка от пътуването

Случвало ли ви се е да се откажете от пътуване, а после с ужас да научите, че самолетът, с който е трябвало да летите, е попаднал в катастрофа? Група математици от Русия смята, че съществуването на ангели-хранители може и да не е чак толкова шантаво обяснение, пише онлайн изданието news4men.ru.

Статистически данни показват, че хората често се отказват от билети или закъсняват за самолети, на които не е съдено да пристигнат в крайната точка от пътуването, казва руският математик Валерий Исаков.

Исаков е специалист по паранормални явления. Останалите от екипа, който той ръководи, са анализирали данни за полети в последните 20 години. Както става ясно от анализа им, от полети, завършили с катастрофи, са се отказали над 18% от хорат - много повече от тези, които не са се качили на самолет, чийто полет е завършил благополучно.

Според Исаков това е само статистическа аномалия, но някои хора могат и да се опитат да го обяснят с наличието на висши мистични сили.

Подобни изследвания е правил още Джеймс Стантън през 1958 г. Според данните му разбилите се в авиокатастрофи самолети са били пълни средно с 61% от пасажерите, а при благополучните - 76 на сто.

Запознавайки се с изследването на Стантън, известният писател Стивън Кинг решил да направи собствено проучване. Той дава за пример самолет, разбил се в катастрофа, при който 16 души, които са си купили билети, не се качили на борда, а по принцип броят им е не повече от трима. Други 15 човека си резервирали места, но по-късно се отказали.

Писателят смята, че при тези хора е заработила "подсъзнателната система на сигнализация", която по-рано е била добре развита у хората, помагайки им да оцелеят сред дивата природа. В днешно време този механизъм наистина сработва доста по-рядко, но понякога се проявява под формата на интуицията.

Oще: билети  изследвания  интуиция  катастрофи  пасажери  полети  самолети  учени 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 04.08.2011, 10:23

2 Блуждаещ читател | 23.08.201111:30

Ейй много им е лесно на тия "учени" по някакви факти да съчинят теория. И дори винаги изглежда убедително облечена в отвлечени стъкмистики. Но истинската наука изисква от теорията да даде експериментални резултати и то повторяеми и то от много и различни места и експериментатори.
А дали това е възможно във въпросния случай??? Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.06.2011, 18:28

1 Gootin | 22.08.201117:53

пълни глупости!!!
виж, аз вярвам в шестото чуство, и в провиденитео на съдбата, но това дето се отказваш не го вярвам - просто съдбата ти дава знаци, че не трябва да си на това място по това време, и ако успееш да ги разчетеш правилно - си ОК, ако не - си "пътник".
елемтарно Уотсън!
   

оценка

+0 -0