Кое предупреждава хората да се отказват от полет, дори ако са си купили билет | webcafe.bg
newscafe

Ангели-хранители? Или просто интуиция

Webcafe.bg
22.08.2011, 16:07 (обновена 22.08.2011, 16:31)
Самолет номер 5

Снимка: © BGNES

Статистически данни доказват, че хората често се отказват от билети или закъсняват за самолети, на които не е съдено да пристигнат в крайната точка от пътуването

Случвало ли ви се е да се откажете от пътуване, а после с ужас да научите, че самолетът, с който е трябвало да летите, е попаднал в катастрофа? Група математици от Русия смята, че съществуването на ангели-хранители може и да не е чак толкова шантаво обяснение, пише онлайн изданието news4men.ru.

Статистически данни показват, че хората често се отказват от билети или закъсняват за самолети, на които не е съдено да пристигнат в крайната точка от пътуването, казва руският математик Валерий Исаков.

Исаков е специалист по паранормални явления. Останалите от екипа, който той ръководи, са анализирали данни за полети в последните 20 години. Както става ясно от анализа им, от полети, завършили с катастрофи, са се отказали над 18% от хорат - много повече от тези, които не са се качили на самолет, чийто полет е завършил благополучно.

Според Исаков това е само статистическа аномалия, но някои хора могат и да се опитат да го обяснят с наличието на висши мистични сили.

Подобни изследвания е правил още Джеймс Стантън през 1958 г. Според данните му разбилите се в авиокатастрофи самолети са били пълни средно с 61% от пасажерите, а при благополучните - 76 на сто.

Запознавайки се с изследването на Стантън, известният писател Стивън Кинг решил да направи собствено проучване. Той дава за пример самолет, разбил се в катастрофа, при който 16 души, които са си купили билети, не се качили на борда, а по принцип броят им е не повече от трима. Други 15 човека си резервирали места, но по-късно се отказали.

Писателят смята, че при тези хора е заработила "подсъзнателната система на сигнализация", която по-рано е била добре развита у хората, помагайки им да оцелеят сред дивата природа. В днешно време този механизъм наистина сработва доста по-рядко, но понякога се проявява под формата на интуицията.

Oще: билети  изследвания  интуиция  катастрофи  пасажери  полети  самолети  учени 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 04.08.2011, 10:23

2 Блуждаещ читател | 23.08.201111:30

Ейй много им е лесно на тия "учени" по някакви факти да съчинят теория. И дори винаги изглежда убедително облечена в отвлечени стъкмистики. Но истинската наука изисква от теорията да даде експериментални резултати и то повторяеми и то от много и различни места и експериментатори.
А дали това е възможно във въпросния случай??? Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.06.2011, 18:28

1 Gootin | 22.08.201117:53

пълни глупости!!!
виж, аз вярвам в шестото чуство, и в провиденитео на съдбата, но това дето се отказваш не го вярвам - просто съдбата ти дава знаци, че не трябва да си на това място по това време, и ако успееш да ги разчетеш правилно - си ОК, ако не - си "пътник".
елемтарно Уотсън!
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани