Несебърски общински съветници от партия "Дела" дават на МВР, ДАНС и прокуратурата яхтения порт на Динко Динев в Свети Влас | webcafe.bg
newscafe

Общинска партия дава на МВР яхтения порт на Диневи

Webcafe.bg
10.04.2010, 16:53 (обновена 10.04.2010, 17:18)
Цветан Цветанов

Снимка: © Бгнес

Покрай битката с престъпността и корупцията на МВР му се отваря много работа и заради местните избори...

Кампанията за местните избори в България, които са догодина през есента, очевидно твърде подрани.

Прокуратурата подхвана кметовете на Сливен, Ямбол, Кърджали, а очевидно ще има и нови. Обявеният за една от големите "Медузи" и арестуван във Варна Борислав Гуцанов - председател на Общинския съвет, се канеше да се кандидатира догодина за кмет на Варна.

Несебърските общински съветници от партия „Дела" сезират МВР, ДАНС, прокуратурата и данъчните власти за изграденото от бизнесмена Динко Динев яхтено пристанище "Марина" в Свети Влас. Според опозиционните общинари от партия „Дела" при изграждането на селището не са били спазени редица норми, а държавата е ощетена с милиони заради възстановен ДДС.

Ударът по единия от братята Диневи е на практика атака и срещу кмета на Несебър Николай Димитров, подкрепен от партия "Море".

„Партия "Море" е на предприемачите Диневи и те в момента ръководят Несебър", заяви Атанас Терзиев, председател на "Дела". Той заяви, че "правителството има воля за решаване на случаи на стари корупционни практики" и се надява "компетентните органи да потърсят отговорност на замесените лица и държавата да защити собствеността си". Наред с това от "Дела" ще искат пълна проверка на обществените поръчки на община Несебър за последните 3 години.

Пристанището е изградено на 24 декара държавна собственост, без да е учредена концесия. Изграждането му станало с протекции от регионалното и транспортното министерство по времето на тройната коалиция, твърдят от „Дела".

Според Терзиев очевидно имало съгласуване и разрешение от община Несебър, но "когато нещата тръгнат от най-високо ниво, а именно от министерствата, мен не ме учудва фактът, че надолу инстанциите са издавали и са съгласували по някакъв начин изграждането на това пристанище. Пирамидата си има връх. Върхът е в министерството."

„Дела" е сезирала Бургаската окръжна прокуратура за пет нарушения на кмета на Несебър Николай Димитров за злоупотреба с общинска собственост и финанси и обществени поръчки.

Според твърденията на съветниците от опозиционната - и на практика общинска партия "Дела", дружеството „Куентин" ООД с управител Динко Динев е признато с нотариален акт за собственик на територия, която всъщност е изключителна държавна собственост.

Липсват доказателства, че пристанището е изградено на концесия или е налице право на строеж върху държавен имот, заяви Атанас Терзиев. МРРБ при Асен Гагаузов съгласувало проекта за ПУП за яхтено пристанище в качеството си на заинтересовано лице като собственик. „Как така министърът смята имота за държавна собственост, а едновременно с това съгласува строеж на частна фирма върху него?", запита Терзиев.

Oще: братя диневи  мвр  несебър  партия дела  прокуратура  яхтено пристанище 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани