Прокуратурата проверява две комисии заради Горни Лом | webcafe.bg
newscafe

Прокуратурата проверява две комисии заради Горни Лом

Webcafe.bg
14.10.2014, 16:36 (обновена 14.10.2014, 16:58)
видекс

Междуведомствената комисия и Междуведомственият съвет са обект на проверките

Върховната административна прокуратура проверява институциите, дали лицензии на собственика на завода „Миджур" в Горни Лом заради взрива, при който 15 души загинаха, а трима души бяха ранени. Проверката ще засегне Междуведомствената комисия за експортен контрол и неразпространение на оръжията за масово унищожение към министъра на икономиката и енергетиката и Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към Министерски съвет.

Двата органа са издали лицензии за износ и внос на оръжия и боеприпаси, както и удостоверение за техния трансфер на фирмата-собственик на завода („Видекс").

До края на работната седмица прокуратурата трябва да получи информация за издадените разрешения и констатирани нарушения на физически лица и предприетите мерки спрямо тях. В началото на следващата седмица екип от прокурори ще извърши и проверка на място в Междуведомствената комисия и Междуведомствения съвет, която обхваща периода от 2008 година до момента.

Oще: взрив  горни лом  завод  комисии  комисия  миджур  министерски съвет  правителство  прокуратура  съвет 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани