Вежди: Предложих вампири на Китай, не искат | webcafe.bg
newscafe

Вежди: Предложих вампири на Китай, не искат

Webcafe.bg
20.07.2012, 15:25 (обновена 20.07.2012, 15:27)
Вежди Рашидов

Снимка: © БГНЕС

"Предложих им вампири, за съжаление, не желаят. Явно това е български патент, но ще работим и в тая посока."

Из стенограма от заседание на МС, проведено на 18.07.2012:

Вежди Рашидов:

Господин премиер, малко ще Ви обезпокоя с това, че в момента никога не е имало такъв бум на искания на български изложби в света. В момента имам разговор с принца на Монако заради държавните гаранции – искат Тракийските съкровища. Тази есен в Чехия ще бъдат представени Тракийските съкровища, в 2014 г. – в Лувъра. В Йерусалим от музея се обадиха и искат Тракийските съкровища. Миналия ден Китай пожелаха също Тракийските съкровища.

Предложих им вампири, за съжаление, не желаят. Явно това е български патент, но ще работим и в тая посока.

Благодаря, господин министър-председател.

Бойко Борисов:

Няма да ги допускаш извън границите на страната. Да вървят тук само да правят разкопки. В рамките на шегите, с които разведрявам обстановката, вчера президентът на Европейската банка за възстановяване и развитие, който е работил дълго време в Лондон и за английското правителство, баща му е археолог, историк и доста ерудиран човек, който много е искал да тръгне и той по неговия път, но сега като разбрал, че идвал в България, му казал: Те там с финансите във ФОРБС пишат, че са добри, иди да видиш разкопките в София, защото казват, че са уникални. И вчера го заведохме да види и пред ЦУМ Археологичния музей, и на катакомбите и днес Дянков ще му е екскурзовод заедно с Плевнелиев да видят там малко и от тези неща, така че наред с интегралния проект на Бургас ще може да каже и на баща си какво сме открили в България. Спряхме да говорим за полиция, само за култура.

Вежди Рашидов:

В рамките на шегата, господин премиер, дори Библията започва с дух и материя. Разбира се, тук ще похваля Влади Горанов, защото самата Библия преди Господ да вдъхне живот, първата професия е била скулптор – първо е сътворил човека от кал, знаете добре. По-късно словото е началото, след като му вдъхва живот.
Винаги започва така: дух и материя. Материята е икономиката, икономическата част и финансите, разбира се, основно в лицето на господин Горанов и духа, който е земеделие на културите и образованието. Това е ресорът, който управляваме.
Благодаря, господин министър-председател.

Бойко Борисов:

Добре, това беше време за реклама.

Oще: вампири  вежи рашидов 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани