Правителството щедро раздаде 20 млн. лв на прощаване | webcafe.bg
newscafe

Правителствено заседание за 20 милиона лева

Webcafe.bg
23.07.2014, 14:33 (обновена 23.07.2014, 15:57)

1 от 4 снимки Назад Напред

мс

Оставката на премиера "всеки момент" ще бъде извадена

В „най-подходящия" за оставка ден, на заседание с натоварена програма от над 40 точки, правителството раздаде близо 20 милиона лева, които занимават по най-различни направления.

Сред тях е и Министерството на земеделието и храните - 1 милион лева допълнително ще получи подопечната му Агенция за борба с градушките, за да закупи ракети срещу опасните облаци.

На прощаване кабинетът „Орешарски" отпусна 3 млн. лв на социалното министерство за програми за безработни. 7.4 млв. лв. получава Министерството на финансите за „неотложни разходи, свързани с повишаване на бюджетните приходи и за намаляване административната тежест за бизнеса".

4 млн. лв. ще помогнат на Министерството на образованието и науката за изграждане на „многофункционален компютърен комплекс", разположен в Института по информационни и комуникационни технологии на БАН, който ще обслужва научната институция, основните университети и ще предоставя услуги на малки и средни ITфирми.

С 2 млн. лв. нагоре е корекцията на бюджета на Националната разузнавателна служба, част от които ще се изразходват за обезщетения при пенсиониране на служителите.

По бюджета на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество се отпускат 300 000 лв. за ремонт на техните работни помещения в гр. Пловдив. Същото ще се случи и в Комисията за защита от дискриминация в София срещу 50 000 лв.

Oще: бюджет  градушки  министерски съвет  оставка  пари  пламен орешарски  правителство 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани