ФБР: Стив Джобс употребявал наркотици | webcafe.bg
newscafe

ФБР: Стив Джобс употребявал наркотици

Webcafe.bg
10.02.2012, 10:42 (обновена 10.02.2012, 12:01)
Стив Джобс

Съоснователят на Apple бил склонен да "изкривява реалността за постигане на своите цели"

Федералното бюро за разследвания на САЩ оповести и публикува на сайта си досието на съоснователя на Apple Стив Джобс.

Преписката е дълга 191 страници и съдържа информация от 1991 г., когато енигматичният лидер е бил проучван като възможен кандидат за член в Съвета на експертите при президента Джордж Буш старши.

Досието съдържа и информация за бомбени заплахи срещу Джобс от 1985 г., информира сайтът gawker.com.

Извадка от досието разгласи тъмни страни от миналото на Стив Джобс

Примери за това са употребата на наркотици като марихуана, хашиш и LSD в младостта му.

Разследването разкрива и информация за това, че Джобс не се е грижел и е пренебрегвал своята извънбрачна дъщеря, не е помагал на майката на първото си дете, но впоследствие им е оказал подкрепа.

Други запитани заявили, че съоснователят на Apple бил склонен да "изкривява реалността за постигане на своите цели".

Неназован източник е характеризирал Джобс като склонен към заблуждаване индивид, който не е напълно открит и честен.

Освен това досието разкрива, че той е притежавал разрешително за получаване на секретна информация, което е било негово през 1988 г., а през 1990 г е било прекратено. Записите не са ясни, но разрешителното е свързано с Pixar.

Той е "блестящ ръководител"

Въпреки това обаче, разследването, основаващо се на десетки разговори с негови приятели, колеги и близки, заключава, че той е "блестящ ръководител", когото повечето хора препоръчват да заеме отговорен пост. Разпитани подкрепят безупречността на ценностната му система.

Друг източник пък го описва като честен и надежден, но същевременно казва, че моралните му ценности могат да бъдат поставени под въпрос.

Oще: досие  разследване  стив джобс  фбр 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.07.2010, 09:42

4 marsn | 11.02.201213:40

"Друг източник пък го описва като честен и надежден, но същевременно казва, че моралните му ценности могат да бъдат поставени под въпрос."

Тук има нещо неточно! Честността и надеждността са морални ценности и когато ги притежаваш, те не могат да бъдат поставени под съмнение! Смее се Бесен Бесен Бесен
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.09.2011, 23:11

3 Vankata_820 | 10.02.201219:50

Аз добре се справям със себе си, но ако имаш проблем, не ги игнорирай!Усмивка
Темата беше Стив Джобс, а не Аз!Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

2 deowin | 10.02.201218:56

Vankata, има специалисти, които могат да ти помогнат със склонността ти да цитираш сам себе си.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.09.2011, 23:11

1 Vankata_820 | 10.02.201215:45

Ще дам оценката си от друга гледна точка:
Трудно контролируем и непредсказуем в зависимост от цветоусещането си и обстоятелствата, с присядъщи принципи -прикрит сив гений.
Динамичен непонятен субект, със собствена правда за нещата - на всекиму дължимото според обстоятелствата - важна е отправната(изходната) точка и призваната душа, която ще поведе похода - проблемът е когато не се отъждествяваш с групата, а търсиш общочовешкото, изначалното...
Не можеш да изтеглиш устоите изпод краката на едно общество, ако не му предложиш мигновенно нови по-добри, на които то да остане, заниманието не е бизнес игра, а съдбата на цяла изпъстрена нация - трябват много "С.ДЖОБС" за да се успее, всичко трябва да стане едновременно, успешно!
Когато се появи правдив човек, който ментално може да заеме мозъка си за да се зареди пъзела на цяла нация на ужким и да се проиграе изоснови всяка зависимост и обективна даденост в него, тогава страхливите души ще скочат в бездната, но до тогава ще се опират на реалното и емпиричната си изкривеност и ще разчитат на безропотните си, предсказуеми гении...

"Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани