Плевнелиев поиска актуализация на бюджета | webcafe.bg
newscafe

Плевнелиев поиска актуализация на бюджета

Webcafe.bg
07.07.2014, 11:13 (обновена 08.07.2014, 16:20)
плевнелиев

Снимка: © webcafe.bg

"Не бива да бъде блокирана работата на служебното правителство заради нежелание да се каже истината за цифрите в държавата и бюджета", заяви Плевнелиев.

Спешна актуализация на Бюджет'2014 преди разпускането на Народното събрание - такъв призив отправи президентът Росен Плевнелиев тази сутрин пред журналисти на конференция "Дни на математиката в София".

"Настоявам да се направи ревизия на бюджета и ще очаквам отговорно отношение по тази тема", обяви той.

"Не бива да бъде блокирана работата на служебното правителство заради нежелание да се каже истината за цифрите в държавата и бюджета", заяви Плевнелиев, който до 6 август трябва да състави нов служебен кабинет (втори за мандата му).

Основната причина за исканата актуализация, според държавния глава, е неизпълнение на бюджета към средата на годината - "преди всичко работата на приходните агенции, както и разходната част".

Друг аргумент за искането му е очакваният дефицит в размер на 490 млн. лв. в бюджета на НЗОК. За това настоява ръководството на Здравната каса, синдикалните организации, както и парламентарната група на ГЕРБ.

Все още обаче се чака становище от Министерството на здравеопазването, а премиерът Пламен Орешарски обяви, че няма нужда от актуализация на бюджета за здраве. Тогава той посъветва НЗОК да затегне финансовия контрол върху изразходването и да финишира с минимален дефицит, "както го е правила предходни години".

Президентът няма право на законодателна инициатива. По отношение на държавния бюджет Конституцията е още по-рестриктивна, защото посочва, че само Министерски съвет (а не народните представители) има право да изготвя и внася закона за бюджета, както и евентуалните промени през годината.

Служебното правителство също няма правомощия по отношение на промени в бюджета (заради това, че работи без действащ парламент), както и няма право да тегли нов държавен дълг.

Oще: актуализация  бюджет  министерски съвет  нзок  пламен орешарски  президент  росен плевнелиев  служебно правителство 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 09.04.2014, 13:00

2 Robert Taylor | 07.11.201416:47

Възможно ли е да търсите за бизнес кредит, личен заем, начало заем, кола
заем, студентски заеми, дълг консолидация заеми, необезпечени кредити, рисков
капитал и др .. Или са ви отказва заем от банка или финансова
институция за една или повече reasons.You в точното място за
Вашите кредитни решения! Аз съм частен кредитор, давам заеми до
фирми и физически лица на по-ниска и достъпна лихвен процент
2%. Лихвен. Моля, свържете се с нас чрез имейл divinegraceloanfirm@gmail.com
divinegraceloanfirm@outlook.com

благодаря,
Г-жа Елизабет Тейлър
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.07.2014, 22:59

1 Rose Badmus | 10.07.201416:43

Здравейте, аз съм г-жа Беки Ovia, частен кредитор заем, който дава живот времеви възможности заеми. Имате ли нужда от спешен заем, за да изчисти дълговете си или имате нужда от капитал заем за подобряване на вашия бизнес? сте били отхвърлени от банки и други финансови агенции? Имате ли нужда от консолидация заем или ипотека? търсене не повече, тъй като ние сме тук, за да направи всичките си финансови проблеми е нещо от миналото. Ние заем средства, за да лицата, нуждаещи се от финансова помощ, които имат лоша кредитна или се нуждаят от пари, за да плащат сметките, да се инвестира в бизнес в размер на 2%. Искам да използвам тази среда да ви информирам, че правят надеждни и бенефициент на помощ и ще бъде готов да ви предложи заем. Така се свържете с нас днес по електронната поща на адрес: (beckyovia99@live.co.uk)
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани