Facebook спря - руснаците казаха, че не са те, а американците се обадиха в полицията | webcafe.bg
newscafe

Не само вие имахте проблеми с Facebook

Webcafe.bg
01.08.2014, 19:21 (обновена 01.08.2014, 20:50)
Dislike

Мобилната версия на сайта също е недостъпна.

Социалната мрежа Facebook.com изпитва проблеми със сървърите си и беше неактивна от около 19:00 часа за много потребители по света, показват различни постове в twitter, както и чуждестранните меди. Достъпът до мрежата прекъсна и в България - на моменти сайтът беше активен, на моменти не.

Най-лоша беше връзката първия половин час, след това сайтът стана по-достъпен, но отново се наблюдава забавяне при свързване.

Ето какво съобщение показваше на хората, които се опитват да влязат, но не успяват:

Мобилната версия на сайта също има проблеми.

Все още няма официално съобщение от компанията, каква е причината за проблема. В Twitter профила на Facebook няма публикации в последните 5 дни.

В началото заедно със Facebook падна и сайта им за разработчици. Към 20:15 той е активен и показва доста сериозно забавяне на отговора на сървърите им към приложно-програмния интерфейс (API) (вижте долу).

 

Различните услуги, които следят дали сайтовете са на линия също съобщават за проблеми.

Можете да проверите дали има развитие с достъпа до мрежата ето тук.

Един от по-пулярните сайтове, които следят за това downrigthnow.com, също беше недостъпен известно време, изглежда след големия трафик към него, който е причинил временните проблеми на Facebook.com. Ето какво показваше той преди да спре работа.

Междувременно телевизия Russia Today публикува в Twitter шеговито съобщение, че не е виновна Русия.

А шериф от Лос Анджелис най-сериозно написа в официалния си туитър, молба хората да не се обаждат в полицията, когато Facebook падне. Той казва, че полицията няма как да знае кога Facebook отново ще заработи.

 

Ето и малко реакции в българския Twitter:

Oще: facebook  проблем  социална мрежа  фейсбук 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани