Кунева: „Абсолютна лъжа е, че съм участвала в каквито и да е преговори по АСТА“ | webcafe.bg
newscafe

Кунева: „Абсолютна лъжа е, че съм участвала в преговори по АСТА“

Webcafe.bg
13.02.2012, 11:58 (обновена 13.02.2012, 12:03)
Меглена Кунева

Снимка: © FB/Meglena-Kuneva

"Очаквам утре да прочета с колко деца закусвам сутрин"

„Реставрирам тройната коалиция, открадвам партията на Слави Бинев и се подписвам под АСТА според хора, с които се наложи да работя в част от кампанията ми за президент. Очаквам утре да прочета с колко деца закусвам сутрин." Така Меглена Кунева, председател на УС на Сдружение „България на гражданите", коментира във Facebook страницата си публикациите срещу нея от последните дни.

„Безкрайно съм възмутена от поредните лъжи по мой адрес с ясна цел - подмяна на отговорността за поставянето на подписа от българското правителство под Споразумението АСТА. Категорично заявявам, че никога не съм участвала и не съм имала отношение към преговорите по АСТА, нито в качеството си на български еврокомисар, нито след това", допълва Кунева, чийто профил в социалната мрежа има 15 000 последователи.

„Интернет е свободно пространство и трябва да остане такова. Всички действия, които могат да доведат до увреждане на фундаментални човешки права и свободи, трябва да бъдат изключително внимателно обмисляни, за да не се допусне това", заявяват и от Сдружение „България на гражданите". Справка в интернет-страницата на Европейската комисия показва, че в периода на най-интензивните преговори - януари - октомври месец 2010-та година, когато са изготвяни и договаряни текстове по АСТА, българското правителство нито веднъж не е изразило позиция.

Колежът на комисарите е разглеждал Споразумението през юни месец 2011-та година и никога преди това. Еврокомисарите са обсъждали темата повторно и през октомври 2011-та година, но отново позиция на България - няма. Българското правителство не само не проявява интерес към преговорите по АСТА, но както се вижда и от начина за присъединяване към Споразумението, дори и не намира за необходимо да обсъжда темата. „Трябва да е ясно, че евентуалното оттегляне на подписа на България ще е единствено и само заради ясно изразената негативна реакция на интернет - потребителите и под страх от поредно освиркване," заявяват още от Сдружението.

„Много преди Споразумението АСТА да е било на дневен ред, последователно и категорично съм защитавала правата на потребителите. Именно в качеството си на комисар успях да извоювам включването на дефиницията „интернет - потребител" в цялостната Стратегия на потребителите в ЕС," заявява още първият български еврокомисар.

„У нас протестите по АСТА са срещу следенето в Интернет, нарушаването на личната неприкосновеност и липсата на диалог с правителството, което си позволява да взима важни решения без открит публичен дебат и диалог с обществото. Атаките срещу мен идват на фона на тежките критики от ЕК в Доклада по правосъдие и вътрешен ред и разбира се, часове след многохилядната демонстрация под прозорците на властта в София", коментира Кунева. „Явно поръчителите на материала се опитват да убият с един куршум три заека, но всъщност се прострелват в крака," допълва още Меглена Кунева. „Всичко това обаче ми дава още по-голяма увереност в смисъла от „България на гражданите". Очевидно будим страхове, с което си обяснявам и въвличане на името ми, в неизвестни за мен проекти и коалиционни сценарии," заключава председателят на Сдружение „България на гражданите".

Oще: acta  меглена кунева 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 24.03.2011, 10:51

11 A4i | 14.02.201215:15

Да си признаеш, че не си изразил позиция, като Европейски комисар по защитата на потребителите!!! Е... , бравос! Не е съществувало нужда. Такива маловажни въпроси остават в страни от вниманието на европейската комисия според Кунева.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

10 MacAllister | 14.02.201212:32

Статият в СЕГА е великолепна:
http://www.segabg.com/article.php?id=588934

Заиграването с ACTA не е шега, а индикатор за битката за цивилизацията ни. Какво ще бъдем мравуняк или свободни индивиди? Може да звучи пресилено, но всяка голяма промяна започва с малки стъпки и както казах преди не бива за нищо на света на публични личности да се разрешава да се измъкват с недомлъвки. Тук Кунева също се класира с такава - "да се обмислят сериозно" - това е заобиколка, защо:

- Търговско споразумение с тема хармонизиране на вътрешна политика.
- Масови твърдения на политици навсякъде, че нямало да се променя законодателството заради ACTA.
- Подписване тихомълком
- Потайни законодателни инциативи от външни източници.
...

Логични въпроси: Как точно без промени в закона ще се налага лишаване от свобода - незаконно? Кой е стопанин на политиците?

И ако г-жа Кунева мисли, че подобни теми могат просто да се обмислят значи не заслужава доверие - това е предателство пробутвано на невнимателната публика, само дори горните бележки са достатъчно, за да е ясно, че никой политик не заслужава никакво доверие, ако не реагира на подобни домогвания като на пожар. Не става въпрос за торенти, нито за аванта, става въпрос за нещо много по-страшно, прочетете статията, няма да съжалявате.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 16.10.2011, 12:14

9 Ганимед | 13.02.201220:30

Ебаси колко сте кухи! Само мечокът Гризли написа нещо смислено по темата. Обърнете му внимание! Стига с тези пубертетски изцепки на сексуална тема.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

8 fALLEN | 13.02.201217:34

мдаааа, и яко диптроут държейки я за косите, докато почне да се чува приглушен и сподавен позив за драйфане, а сълзите и да са размазали яко грима... Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.08.2010, 10:24

7 strawsPulledAtRandom | 13.02.201216:36

Естествено, че ще спорим, за кво сме се събрали Смее се Нещо е доста скучновато днес.
А Пръмова може и наистина да има свити злобни устнички, но не си ли представяш с трепет как свършваш върху тях и върху очилата и? И през това време си мислиш за всички политици през последните няколко хилдя... няколко десетки години? Това ако не е освобождаване на напрежението и справедливия народен гняв, не зная кое...
Еййййй, докъде стигнах от скука - да обсъждам сексуалните аспекти в излъчването на Мигленчето като събирателен образ на днешната ни политика...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.08.2010, 20:27

6 Оня Дето Го Трият | 13.02.201215:37

Човече, и по тая тема ли ще спорим?
С тия злобни присвити устнички каква МИЛФ-ка, кви 5 лева...не мерси, предпочитам гей-порно с Милко Калайджиев
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.08.2010, 10:24

5 strawsPulledAtRandom | 13.02.201214:41

Мигленчето е опасен милф. Ако пусне из нетя някое аматорско порно като чалга "звездите" ни, направо ще ги засенчи. Така се печелят избори - Бойко го харесваха самотните домакини и стана премиер, че Мигленчето ли няма да пробие? Пък после нека прокара АСТА - ние като имаме колекция от нейни филми, за какво ще ни е Замунда?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.10.2010, 20:33

4 Гризли | 13.02.201214:14

Тази госпожа с малки очилца забравя нещо много важно... Българите не сме чак такива глупаци, каквито изглеждаме!!!
Може в случая и да е права и наистина да не е участвала в такова подписване... Но това вече няма никакво значение, след като участва в едно от най-големите национални предателства в новата ни история...

Който има желание може да потърси в мрежата малко информация за АЕЦ Козлодуй, АЕЦ Черна вода в Румъния, Банка Париба, Меглена Кунева...
След всичките тези неща, които излизат, не виждам кой ще вярва на госпожата, без значение дали е права в случая, или не...

Кунева спечели доста проценти на изборите, със сигурност ще се напъне и на следващите парламентарни такива... Но е важно да се знае защо не трябва да се гласува за нея, въпреки миловидните й говорения и обяснения!
За да не се получи следващия Борисов, този път в пола...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.12.2011, 14:44

3 Rushi Go Namushi | 13.02.201213:52

А колко си излапала до сега ще узнаем ли?Ма не деца а милиони Шокиран Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.12.2010, 18:55

2 Гери | 13.02.201212:43

Трябвало е да каже "колко деца изяждам на закуска", защото другото е прекалено двусмислено. Усмивка
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани