"Булсатком" ще прави мултиплекс | webcafe.bg
newscafe

"Булсатком" ще прави мултиплекс

Webcafe.bg
07.05.2013, 16:54 (обновена 07.05.2013, 17:16)
телевизия

Не е ясно какво точно спечели "Булсатком"

"Булсатком" спечели конкурса за изграждане на седми мултиплекс, съобщи "Капитал". Конкурсът беше обявен от Комисията за регулиране на съобщенията в средата на януари.

Любопитно в случая е, че за седмия мултиплекс няма свободни честоти. Според официални данни, за освобождаването на такива от военните е нужна сериозна сума. Така "Булсатком" се оказват победители в конкурс за изграждането на нещо, което не може да работи.

Конкурентите

Най-големият доставчик на телевизионен сигнал у нас "Булсатком" се състезаваше в конкурса с "Ди Ви Би Ти" АД и "Динамикс" ЕООД. "Ди Ви Би Ти" е консорциум от български фирми, който преди време участва в конкурса за обществения мултиплекс (мрежата, по която ще се излъчват програмите на БНТ и БНР). Тогава Ди Ви Би Ти и "Мобилтел" бяха конкуренти на латвийската "Хану про", която в крайна сметка спечели конкурса. "Динамикс" ЕООД е непознат играч на пазара, но компанията се отказа от състезанието.

Изненада сред кандидатурите е участието на "Динамикс" ЕООД, който се оказва непознат играч на пазара. В последствие компанията се отказа от състезанието.

Съмнения

Досега държавата е провела три конкурса за общо шест цифрови мрежи. Пет от тях ще излъчват програмите на търговските телевизии и един е предназначен за обществените БНР и БНТ.

По време на целия процес на обявяване и провеждане на конкурси от КРС, на пазара имаше съмнения относно прозрачността на провеждането им.

Заради това още в средата на 2011 г. ЕК образува наказателна процедура срещу страната ни. В момента срещу България е образувано и дело в съда в Люксембург.

Oще: булсатком  крс  мултиплекс  цифровизация  честоти 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.11.2012, 14:10

1 Селски бек | 07.05.201321:11

"...
"Динамикс" ЕООД е непознат играч на пазара, но компанията се отказа от състезанието.
Изненада сред кандидатурите е участието на "Динамикс" ЕООД, който се оказва непознат играч на пазара. В последствие компанията се отказа от състезанието..."

Аз поне съм руса и си го признавам Удивителна
Какви сте Вие "анонимни" писачи, коригиращи една празна статия, вероятно под диктовка, през половин час ( ..."07.05.2013, 16:54 (обновена 07.05.2013, 17:16) ..."), безрезултатно ....
Вероятно новопокръстени от Garnier брюнетки Въпрос Удивителна
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани