Данъчни на гюме през нощта по борсите за зарзават | webcafe.bg
newscafe

Данъчни на гюме през нощта по борсите за зарзават

Webcafe.bg
19.07.2011, 12:48 (обновена 19.07.2011, 14:18)
плодове, зеленчуци

Данъчните ще следят и през нощта борсите в Слатина и Дружба, съобщиха от НАП

Инспектори на НАП започват постоянно наблюдение на борсите в Слатина и Дружба в столицата, съобщиха от приходната агенция. Инспекторите ще следят всички камиони, които влизат и излизат на двете тържища за селскостопанска продукция.

Най-засилен ще е контролът между 2 часа през нощта и 10 часа сутринта, когато реално се извършва доставката и покупката на продукцията.

"Целта е да се пресече контрабанден внос, както и да се следи дали се издават необходимите документи за покупко-продажба. Освен това данъчните ще проверяват и данните от митническите декларации за внос на стоките и протоколите за покупка на продукция от земеделски производители", съобщиха от НАП.

На входа и на изхода на тържищата има временни контролно-пропускателни пунктове, където инспектори от НАП и полицаи следят за произхода на стоките, които се продават, за контрабанден внос, както и за това дали се издават необходимите документи за покупко-продажба.

Освен това те проверяват и данните от митническите декларации за внос на стоките и протоколите за покупка на продукция от земеделски производители.

Инспекторите ще проверяват и дали служителите в борсите имат трудови договори, на какво работно време са назначени, дали са осигурени на реалните си заплати и дали са платени осигурителните вноски върху възнагражденията им.

Миналогодишните проверки на НАП на стоковите тържища показаха, че най-честите нарушения са свързани с неиздаване на документ за продажба, както и липса на документ за произход на стоката.

Едно от често използваните обяснения от търговците за произхода на продаваните плодове и зеленчуци е, че са производители на селскостопанска продукция. В същото време те предлагат тропически плодове, които очевидно няма как да са отгледани в България.

Освен тези нарушения инспекторите установили, че някои от работещите на борсите нямат трудови договори.

Oще: борси  внос  данъчни  договори  контрабанда  нап  продукция 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.