Данъчни на гюме през нощта по борсите за зарзават | webcafe.bg
newscafe

Данъчни на гюме през нощта по борсите за зарзават

Webcafe.bg
19.07.2011, 12:48 (обновена 19.07.2011, 14:18)
плодове, зеленчуци

Данъчните ще следят и през нощта борсите в Слатина и Дружба, съобщиха от НАП

Инспектори на НАП започват постоянно наблюдение на борсите в Слатина и Дружба в столицата, съобщиха от приходната агенция. Инспекторите ще следят всички камиони, които влизат и излизат на двете тържища за селскостопанска продукция.

Най-засилен ще е контролът между 2 часа през нощта и 10 часа сутринта, когато реално се извършва доставката и покупката на продукцията.

"Целта е да се пресече контрабанден внос, както и да се следи дали се издават необходимите документи за покупко-продажба. Освен това данъчните ще проверяват и данните от митническите декларации за внос на стоките и протоколите за покупка на продукция от земеделски производители", съобщиха от НАП.

На входа и на изхода на тържищата има временни контролно-пропускателни пунктове, където инспектори от НАП и полицаи следят за произхода на стоките, които се продават, за контрабанден внос, както и за това дали се издават необходимите документи за покупко-продажба.

Освен това те проверяват и данните от митническите декларации за внос на стоките и протоколите за покупка на продукция от земеделски производители.

Инспекторите ще проверяват и дали служителите в борсите имат трудови договори, на какво работно време са назначени, дали са осигурени на реалните си заплати и дали са платени осигурителните вноски върху възнагражденията им.

Миналогодишните проверки на НАП на стоковите тържища показаха, че най-честите нарушения са свързани с неиздаване на документ за продажба, както и липса на документ за произход на стоката.

Едно от често използваните обяснения от търговците за произхода на продаваните плодове и зеленчуци е, че са производители на селскостопанска продукция. В същото време те предлагат тропически плодове, които очевидно няма как да са отгледани в България.

Освен тези нарушения инспекторите установили, че някои от работещите на борсите нямат трудови договори.

Oще: борси  внос  данъчни  договори  контрабанда  нап  продукция 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.