Министерство на отбраната (МО) ще прекрати участието си във всички търговски дружества и още през есента на пазара ще излязат Военно издателство и "Интендантско обслужване" | webcafe.bg
newscafe

Военните само с армия - без фирми

Webcafe.bg , В. "Сега"
14.06.2010, 12:49 (обновена 14.06.2010, 13:11)
аню ангелов

Военният министър Аню Ангелов смята да отърве Министерството на отбраната от всички търговски дружества, през които армията успешно се източваше

Министерство на отбраната (МО) ще прекрати участието си във всички търговски дружества и още през есента на пазара ще излязат Военно издателство и "Интендантско обслужване". Новината съобщава вестник "Сега" в днешния си брой. Още през мандата на Николай Цонев военните обявиха за продажба стотици имоти, въпреки че прогнозите бяха, че кризата ще повлияе на цената им.

Според разследването на вестника за търговските дружества на министерството първо ще бъде предложено публично-частно партньорство, като МО ще участва в новите фирми с дялово участие заради имотите си. До края на юли ще приключи финансовият одит на военните фирми и ще бъде изградена новата структура на ведомството, се уточнява в материала.

Военното издателство е в центъра на столицата - на ул. "Иван Вазов" 12. Според документите за апортираните в дружеството имоти, с които изданието разполага, то има дворно място от 2597 кв.м, административна сграда и цинкография с разгърната застроена площ от 6377 кв.м и производствена сграда с ротоцех с площ 360 кв. метра.

"Интендантско обслужване" също изглежда изключително привлекателно за частни инвеститори, тъй като има множество имоти, оборудвани шивашки цехове в София и страната. Негови са пететажна сграда в София до "Пирогов" и огромен терен в "Младост" 3. Фирмата притежава дялове в частните шивашки и текстилни предприятия "МАК" - Габрово, "МАК-В" и в застрахователно дружество "Армеец".

За пълна продажба са предвидени "Проно" и "Армстройинвест", които упражняват строителен надзор. Те имат собственост също в огромната сграда на ул. "Иван Вазов" 12.

Според одитните доклади и концепциите за развитие от страна на управителите ще се решава дали напълно или частично да бъдат продадени ДКЦ "Св. Георги Победоносец", Многопрофилна болница за долекуване "ВИТА", "Снабдяване и търговия - МО", болница "Св. Богородица", "П.Т. Авиостроителна компания", военният завод ТЕРЕМ, "Военно строителство - МО", ДКЦ "Здраве 2000", застрахователно дружество "Армеец" (4.0% собственост), и охранителна фирма "МОБА".

Oще: армия  военно издателство  дружества  имоти  интендантско обслужване  министерството на отбраната 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.