Ръководството на ДКЕВР подаде оставка | webcafe.bg
newscafe

Ръководството на ДКЕВР подаде оставка

Webcafe.bg
28.08.2014, 16:54 (обновена 28.08.2014, 17:12)
дкевр

Снимка: © webcafe.bg

Преди ден Щонов поиска оставки в ръководството на регулатора, но днес Комисията направи изявление, с което заявява, че не вижда необходимост от подобен акт.

Председателят на ДКЕВР Боян Боев и заместничката му Лилия Младенова се съгласиха да подадат оставки след разговор с министъра на икономиката и енергетиката Васил Щонов. Другият заместник-председател на Комисията - Еленко Божков все още не е оповестил решението си. Поради съмнения за конфликт на интереси, служебното правителство смята за редно той да бъде отстранен като член на ДКЕВР. Членовете на регулатора се избират и освобождават с решение на Министерски съвет.

Преди ден Щонов поиска оставки в ръководството на регулатора, но днес Комисията направи изявление, с което заявява, че не вижда необходимост от подобен акт. От Министерство на икономиката и енергетиката припомнят, че през май 2013 г. една от препоръките на Европейската комисия и Световната банка в техните доклади за състоянието на енергийния сектор бе именно укрепване капацитета на ДКЕВР.

Освен това европейският комисар по енергетиката Гюнтер Йотингер в свое писмо до българското правителство от 4 април 2013 г. дава като пример състава на ДКЕВР за назначения, „които не допринасят за изграждането на доверие в независимостта и безпристрастността на регулатора".

Oще: васил щонов  дкевр  еленко божков  енергетика  енергийна комисия  енергийно и водно регулиране  икономика  комисия  регулатор  ток 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани