Столична община сменя шефа на "Топлофикация" | webcafe.bg
newscafe

Столична община сменя шефа на "Топлофикация"

Webcafe.bg
24.07.2014, 15:07 (обновена 24.07.2014, 16:05)
топлофикация

Снимка: © Sofia Photo Agency

Стоян Цветанов напуска ръководството на "Топлофикация София"

Ръководството на "Топлофикация София" да бъде сменено, реши Столичният общински съвет на последното си заседание, преди да излезе във ваканция. На мястото на досегашния шеф Стоян Цветанов ще бъде назначен кандидат, който идва от банковата сфера, обяви заместник-кметът по направление "Финанси и стопанска дейност" Дончо Барбалов. Става дума за Георги Беловски от Управителния съвет на Общинска банка. Той ще изпълнява временно длъжността на изпълнителен директор на „Топлофикация - София". Официалната причина за смяната е финансовото състояние на дружеството, което държи парите си в затворената КТБ.

Смяната на ръководството предизвика протест пред сградата на общината, в който около 150 души по информация на "Фокус".

„Имаме решение, което сме взели тук всички, становище, че лошото състояние на Топлофикация се дължи на лошото управление. Понеже много често влизаме в спор с обработените служители, аз декларирам, че основанието за освобождаването са именно лошото управление", заяви общинският съветник Панайот Дончев.

По думите му към тази дата задълженията 677 милиона лева. „Не мога да си обясня как може едно такова дружество да твърдим, че работи добре, а в същото време да трупа задължения. Погледнете задълженията за месеци назад, за години. Настоявам за конкурс и избор на ръководство, легитимно", каза още той.

. „Ако днес говорим за блокирани средства в КТБ, благодарение на работата на дружеството тези средства все пак са налични. Трябва да има промяна в работата на дружеството", заяви заместник-председателят на Столичен общински съвет (СОС) и общински съветник от групата на ГЕРБ Николай Стойнев.

„Днес е най-хубавият ми ден в последните 8 години, просто защото ще изляза в отпуск и ще почивам", заяви досегашният управител на дружеството.

„Уважавам решението на собственика на компанията. Тези пари са концентрирани в последните 2 или 3 месеца и те са изпълнение на инвестиционната програма до края на ноември. До края на ноември те трябваше да бъдат извадени и разплатени за природен газ и останалите пари трябваше да покрият разходите за ремонт на инвестиционната програма, които са в размер на 61 милиона лева и още около 5 милиона ремонтите. Съберете цифрите и вижте какво толкова страшно се е случило. КТБ затвори - факт е, но това можеше да се случи с всяка друга банка", обясни Цветанов, цитиран.

По думите му, всеки ден всички пари, които влизат от външни контрагенти в сметката на КТБ, затова 90% от парите на „Топлофикация София" ЕАД са в тази банка.

Oще: община  общински съвет  отопление  сос  столична община  топлофикация 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани