България е трета по износ на момичета за секс експлоатация | webcafe.bg
newscafe

България трета по износ на проститутки

Webcafe.bg
26.10.2010, 12:21 (обновена 27.10.2010, 15:01)
проституция

Roxanne, you don't have to put on the red light...

Платеният секс е взаимосвързан с организираната престъпност. Това е изключително доходоносен бизнес и резултатите сочат, че България се очертава като трета по износ на момичета за секс експлоатация, като страната ни е след албанската организирана престъпност.

Това каза по време на кръгла маса по въпросите на проституцията министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

По думите на министъра до октомври тази година има 1326 момичета, които проституират и са локализирани около 263 публични места, където се осъществяват секс услуги.

"Работим с всички евроатлантически партньори. В голямата си част институциите и медиите не трябва да се концентрират само върху документиране на престъпната дейност, но и върху превенцията. Много момичета влизат в подобна схема без да осъзнават последствията от тази дейност", коментира вътрешният министър.

Според него запорирането на имущество при подобни случаи е важен инструмент за борба с тази престъпна дейност.

Бизнесът с проституцията

Между 30 и 60 млн. лева годишно се генерират от проституция в София - това сочи изследване на "Риск монитор". Според събраната информация, дневният оборот на един клуб, предлагащ секс услуги в столицата, е средно около 1000 лв. Според данни на МВР в столицата са регистрирани 29 клуба, но при проведени интервюта няколко различни източници говорят за повече от 30 такива заведения, като дори се споменава и брой между 80 и 150.

Според изследването пазарът на проституцията в София е разпределен между четири основни вериги, които държат значителна част от пазара в тази област. Повечето от тези вериги поддържат и силови структури, които издирват проституиращите самостоятелно и ги поставят под техен контрол. Само един от "играчите" е специализиран в луксозните клубове и в предлагането на "елитни" услуги.

И четирите вериги поддържат свои клубове в централната част на столицата, като четвъртият има и имоти в елитни квартали в полите на Витоша. Проституиращите от високия слой, които не са толкова известни, в някои от луксозните имения се предлагат на цени от 300 лв. на час. Цените през брокери обикновено достигат до 600-1000 лв. за цяла нощ в зависимост от момичето.

В някои от случаите клиентите наемат момичетата само за компания. Честа практика на брокерите и управители на луксозни имения е да сменят момичетата след около година работа, защото клиентите им са вече наситени и вече не ги поръчват.

Според данни на Фондация „Инициатива за здраве" от 339 проституиращи в София през 2007 година, 15% са били мъже. Тенденцията на гей-проституцията показва спад в този процент - през 2002 година това са били 28% от проституиращите в София.

България - секс дестинация

Между 50 и 99 евро плащат чуждестранните туристи у нас за секс услуги, което отговаря на цените в еротичните барове по Черноморието, твърди още изследването на "Риск монитор". 32,60% от анкетираните чужденци се посочили въпросните суми.

По-малък е процентът на чужденците, плащали между 31 и 49 евро за услугата, което съответства на клубовете от средното ниво на пазара на секс услугите. На въпрос "Каква цена плащате обикновено за секс услуга" повече от 30% от анкетираните шофьори на таксита са отговорили "между 60 и 99 лв."

Според изследването всеки втори турист в България е получавал предложение за платен секс. При почти 1/5 от анкетираните предложението за платен секс е било направено директно от улична проститутка.

Oще: бизнес  проституция  секс робини 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 04.07.2010, 13:10

2 чичо | 27.10.201009:44

Ами като не можем да си плащаме ние, ще търсят платежоспособни клиенти!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.10.2010, 07:30

1 жоро къндев | 27.10.201007:42

тея хора,които пишат тея неща,хал хабер си немат за кво става въпрос!!!то и никой нема интерес да говори,как в българия 12 годишни циганета са доайени в бизнеса и на 18 се пенсионират...100 клуба в софия-хахаха!!!това за софия в границите на крада през 1848 година ли става въпрос!аре гет риъл бе!
парите които се генерират са милиарди и при липса на производство в българия,тея джипове и лимузини по улиците,ако не са от курви и дрога,трябва да са от замеделски туризъм!
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани