Бащата на убития Ангел Петров разказва... | webcafe.bg
newscafe

Бащата на убития Ангел Петров разказва...

Webcafe.bg
26.09.2011, 12:31 (обновена 26.09.2011, 12:43)
Катуница

Снимка: © Dariknews.bg

"Попитан одобрява ли палежите на имотите на Рашкови, Атанас Петров успокоява друг човек, намесил се в разговора: "Недей така, мойто момче, има и хора между тях. Както ти си човек, така и те са човеци, имат семейство"

"Напълно целенасочено внуците на Цар Киро убиха сина ми. Като се зададе бусът, Ангел ми вика: "Татко, сигурно бият пак някого от нашите." А онзи, като ни видя, се засили чак от другия край на пътя, мина през затревения остров и закова пред нас. Синът ми се изправи пред него и вика: Спри се, бе, къде отиваш? А оня запали буса и го бутна, а после бавничко, бавничко мина върху него."

Това разказва бащата на убития Ангел - Атанас Петров, в интервю пред в. "24 часа".

"Аз видях, че ще го смачка и се развиках, тропах по кабината: "Спри се, бе, спри се, бе, спри се, мачкаш ми детето!?". Онзи го прекара под буса и го влачи 20 метра".

"Една камара цигани бяха", казва Петров за хората в буса. На въпрос защо са нападнали сина му, отговаря, че причината е ясна на всички в селото. "Внуците на Киро гледат, че дядо им купува гласове, политици. И малките си мислят, че са недосегаеми. Деребействат тук от години. Не работят, а само далавери. Говори се за джебчийство, наркотици."

Бащата на убитото момче ще съди извършителите. "Дело ще има. Ще ги съдя, докато не ги видя всичките в затвора. Всичките цигани, дето бяха там, когато убиваха детето ми. Нищо, че имат пари, една камара народ е измрял заради тях. Те от това ги имат парите. Аз цял живот бачкам и пак съм в батака, семейството си развалих да ходя по чужбина да печеля."

Атанас казва още, че три часа преди убийството семейството му е пуснало жалба, че ги заплашват. "И ето какво стана. Тези Рашкови се мислят за богове, а синът ми лежи там и повече няма да стане".

В. „24 часа" публикува и интервю с Кирил Рашков, в което на въпрос ще поиска ли охрана, ток казва: "Няма да искам охрана. Който ме нападне, ще му отрежа главата. Ще се защитавам с каквото мога. Със зъби, ако трябва. Аз гардове не искам, искам да си продължа нормалния живот. Нямам намерение да правя конфликти. Ние сме миролюбив народ. Обаче ще продължават да ни мачкат. Гледате какво става – голямата риба яде малката."

В същото време, попитан бои ли се за живота си и къде ще живее след палежите на имотите му, отговаря: "Ако трябва, ще строя 5000 човека циганска войска да ме пази. Предлагат ми го това. Обаче аз така не искам."

Той на няколко пъти заявява, че не желае да подклажда конфликта - "Аз няма да отвръщам със злина. Насилие срещу насилие няма да правя. Има си полиция, нека доказва кой е нападнал и кой е убивал."

„Съжалявам за това, което е станало", каза Кирил Рашков по телефона пред ТВ7. "Трябва да се съберем – българи, роми, правителство и депутати, за да се реши проблемът". "Аз съм готов, но не се чувствам виновен за смъртта на това дете. Времето лекува, няма да тръгна с рогата напред и да отвърна така, както хората направиха", каза още той.

В интервюто си пред вестника Рашков отново заявява, че няма представа какви са хората в буса от Столипиново, прегазил 19-годишния Ангел Петров. Няма такива хора и никакви бусове не са идвали, твърди той.

Неговата версията за събитията в Катуница е, че това е „смъртен случай от небрежност“: „Защо го изкарвате убийство? Цялата работа е, че тия хора са от една листа за изборите, а ние сме от друга. Идват при нас да питат и да натискат за гласове. Нападат нашите хора, те тръгват да бягат и в паниката смазват това момче. Сега твърдят, че сме го били убили".

Рашков твърди, че реакцията на жителите на Катуница не е срещу него, "а срещу етноса в тая държава", въпреки че хората там казват, че нямат нищо против етноса, но са против постоянния тормоз, на който са подложени от семейството му. Рашков твърди, че истината е точно обратната и повтаря обвиненията си срещу бившата кметица София Христева и сина й Веселин Христев. По думите му той е дал десетки хиляди лева, "за да я поддържаме за кмет".

"Аз се обърнах към ГЕРБ и сега много ги е яд... Моят син Ангел е №1 в листата на Национално движение "Единство". Ще подкрепим ГЕРБ. Говорихме. Няма да кажа с кого, какво, що. Те са направили сондажи, разбрали накъде сме се ориентирали и ето отговора им", твърди Кирил Рашков.

Той призовава полицията да въведе извънредно положение и допълва. "Аз тук съм си у дома. Ако те не искат да живеят с мен, да си вземат тяхната част. Или да си ходят при Сидеров, Расате и Цветелин Кънчев. Да си направят убежища и революционни комитети. Ако щат, да си играят на войводи и на турско робство".

Oще: ангел петров  атанас петров  убийство  цар киро 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани