Няма да бутат дома на отец Иван | webcafe.bg
newscafe

Няма да бутат дома на отец Иван

Webcafe.bg
26.09.2010, 16:58 (обновена 26.09.2010, 17:02)
отец иван

Снимка: © Отец Иван

Отец Иван от Нови хан и част от неговите минали и сегашни възпитаници

Приютът на отец Иван в Нови хан, в който той е подслонил 113 души, няма да бъде съборен, съобщи сайтът "Двери на православието", цитиран от в-к „Труд".

На 24 септември изтече срокът за доброволно събаряне на новата сграда на дома, обявена за незаконна от Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК).

Късно в петък обаче в сайта на дирекцията е публикувано становището й, че се дава нова отсрочка заради неприключили процедури и с оглед предстоящия зимен сезон.

Преди решението на ДНСК в социалната мрежа "Фейсбук" и в различни блогове опасността от събаряне предизвика буря от възмущения.

Има и петиция за съдействие в рамките на правомощията на държавните институции.

Подкрепящите изтъкват, че България е не само правова, но и социална държава, че събарянето на дома ще доведе до проблем с настаняването на 113 души, които ще останат на улицата.

Призовава се да се потърси възможност строежът на дома да бъде амнистиран и да се даде възможност на настоятелството да го приведе в съответствие с техническите изисквания и да го узакони.


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 02.09.2010, 11:26

1 ktivanov | 27.09.201013:40

В тази държава е пълно с малоумници Бесен - според мен този човек заслужава не само орден но и вседържавно признание за това което прави по силите си за бездомни хора ! свалям му шапка ! покланям му се ! прави нещо което не му е задължение, а го счита за призвание и свой човешки дълг ! А да задам въпроса колко служби и службици държавни ието задължение е и за което получват народни пари не го правят ! Не разбирам защо тези безобразия в строителството които се извършват пред очите на всички ни - строежи на бензиностанции на метри от жилищни сгради ! презастрояване на централните градски части в които няма спазено нито едно отстояние от другите съседни сгради и т.н. и т.н. какво видяхте бре негодници в тези сгради кое ви вади очите не разбирам ! от тук ли трябва да почнете или от всички беззакония и незаконни сгради, хотели и де що има постройки по морето по центровете на големите /и не само/ градове... явно финикийските знаци на някои им обръщат погледа в друга посока ! Бесен Това е абсолютна дивотия, вместо да го наградите отеца вие го наказвате и не само но и хората които е приютил ! Трябва вашите къщи да съборят !
   

оценка

+0 -0