Без алкохол в заведенията и магазините в деня на изборите | webcafe.bg
newscafe

Без алкохол в заведенията и магазините в деня на изборите

Webcafe.bg
22.10.2011, 11:31 (обновена 22.10.2011, 14:53)
алкохол

От 6.00 до 20.00 ч. в изборния ден в столицата ще бъде забранена продажбата и сервирането на алкохолни напитки, съобщиха от Столичната община. За същия период от време ограничението важи и за община Варна, а до полунощ - и в Пловдив

От 6.00 до 20.00 ч. в изборния ден в столицата ще бъде забранена продажбата и сервирането на алкохолни напитки, съобщиха от Столичната община. За същия период от време ограничението важи и за община Варна, а до полунощ - и в Пловдив.

Забраната се отнася само за 23 октомври и важи за всички търговски обекти и заведения за обществено хранене, като в нея не попада продажбата на алкохолни напитки на едро и на бира.

Забраната не се отнася и за обществените заведения, в които се извършват семейни и обредни ритуали - кръщенета, сватби и тъжни обреди. Осем двойки в София ще сключат брак на 23 октомври, като ритуалите ще се провеждат единствено в залата на "Красно село".

Гласуването на 23 октомври започва в 6 часа сутринта и ще приключи в 19.00 часа. Ако в този час пред някоя избирателна секция има опашка от чакащи да упражнят правото си на глас, изборният ден може да продължи, но не по-късно от 20 часа.

Около 15 000 служители на Министерството на вътрешните работи ще осигуряват нормалното протичане на изборния процес в страната, съобщават от министерството. Те ще следят за сигурността и обществения ред в районите на 11 744 избирателни секции.

За гарантиране на сигурността и опазването на обществения ред в деня на двойния вот в министерството е разработен План за дейност. Ангажирани са около 909 гранични полицаи, 1381 пожарникари и служители на "Гражданска защита", 108 служители на "Транспортна полиция", 164 полицаи от "Специализирани полицейски сили".

Всички полицейски служители са запознати с Избирателния кодекс и методическите указания на Централната избирателна комисия, уверяват от вътрешното ведомство.

При обходите на авто-патрулите са включени и предизборните щабове, за да не се допускат вандалски прояви и нарушения на обществения ред. Проверени са обекти за производство, съхранение и търговия с оръжия, боеприпаси, взривни вещества и пиротехнически изделия.

Полицейските органи ще оказват съдействие на общинските и секционните избирателни комиси, ако това бъде поискано от председателя й. Този факт ще се отразява писмено.

Oще: алкохол  избори 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

1 Чинчифон | 22.10.201114:24

Защо се забранява алкохола на публичните места?Може би за да можем да се напием едва след като обявят резултатите.Макар,че от вчера тези резултати са обявени от частните медии и от платените агенции.А дори вече са и изхарчени.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани