"Бедната" съдийка Деница Урумова поиска община Приморско да й предостави по-хубав парцел от нейния, за да върне другия, взет поради належаща нужда | webcafe.bg
newscafe

"Бедна" съдийка поиска нов морски парцел

Webcafe.bg , По в. "Стандарт"
06.07.2010, 11:26 (обновена 06.07.2010, 12:04)
Николай Урумов и Деница Урумова

Снимка: © БГНЕС

27-годишната окръжна съдийка Деница Урумова и баща й Николай Урумов - шеф на 3-о отделение на Върховния административен съд

"Бедната" съдийка Деница Урумова поиска община Приморско да й предостави по-хубав парцел от нейния, за да върне другия, взет поради тежко социално положение и належаща нужда. Новината съобщава днес в. "Стандарт".

В момента Урумова строи на парцела си край морето пететажен хотел.

Скандалната оферта пристигнала по куриер в понеделник, съобщава председателят на общинския съвет Пламен Георгиев.

Деница Урумова е дъщеря на съдията от ВАС Николай Урумов и една от "бедните роднини",  получили имоти край морето като крайно нуждаещи се. Самата Урумова е младши съдия в Благоевград. Заради скандала тя обяви, че ще върне терена, който е на мястото, което преди години общинарите в Приморско предвидили за парк.

В офертата си от понеделник до община Приморско Урумова черно на бяло предлага общинарите да й осигурят по-атрактивен терен срещу отказа й от другия, взет като социално слаба.

Мотивите й са, че вече инвестирала доста пари за строежа на 5-етажния хотел, което се води за "подобрения на имота".

Урумова настоява също, че трябва да получи не какъв да е парцел, а равностоен на сегашния, като се включи и цената на строежа. "Казано по друг начин, за да бъде удовлетворена Урумова, то общината трябва да й предостави или двойно по-голям имот, или същия по размери, но да й построи върху него и хотел", коментираха общински съветници.

"Аз и всички колеги сме възмутени от предложението на Урумова. Тя определено се чувства недосегаема. Съдийката настоява за имота си и иска едва ли не общината да й надплати отгоре за хотела. Това е повече от скандално", казва Георгиев пред "Стандарт".

В писмото на Урумова имало още две предложения освен замяната, между които общината можела да избира. Матистратката предложила да изкупи земята по пазарни цени или да запази правото си на строеж с уговорката, че през следващите 20 години няма да продава апартаменти от сградата.

"Тези две предложения са категорично неприемливи за нас. По третото за обезщетение с равностоен общински имот ще помислим. Ще го обсъдим заедно със съветниците и с юристи. Ако обаче не се стигне до консенсус, при който интересите на общината и всички жители да бъдат защитени, то ще преминем на вариант съдебно дело за анулиране на договора за отстъпено право на строеж", коментира кметицата на Приморско Лиляна Димова.

Oще: деница урумова  имот  магистрати  парцел  приморско 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 28.06.2010, 22:50

1 tedi | 06.07.201016:32

Лошото е, че точно в ръцете на тия продажници от ВАС е дадена властта да се разпореждат с най-хубавото нещо в България - природата. Те правят всичко възможно да я унищожат, защото явно това им е много изгодно. Продават плажове, планини, гора, чист въздух, чиста вода, чисти почви. Осребряват ги. Във България има добре отработена система на подбор на кардирте - колкото си по-продажен, толкова по-нависоко се издигаш.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани