Ново групово изнасилване в Индия потресе света | webcafe.bg
newscafe

Ново групово изнасилване в Индия потресе света

Webcafe.bg 13.01.2013, 12:30 (обновена 13.01.2013, 18:17)
Протест в Делхи

Снимка: © Getty Images

След първото групово изнасилване, станало обществено достояние, улиците на Делхи се изпълниха с гневни протестиращи

Шестима души са арестувани в Северна Индия за ново групово изнасилване в автобус.

Инцидентът е вторият в разстояние на седмици, след като студентка в Делхи бе изнасилена и убита в автобус, което възпламени протести на територията на цялата страна.

"Шестима мъже са задържани по обвинения за изнасилване на 29-годишна жена в нощта на 11 януари", посочиха от местната полиция.

Жертвата е била отвлечена в северния щат Пенджаб и отведена в къща близо до град Амритсар. Петима мъже, както и шофьорът и кондукторът на автобуса са участвали в изнасилването, посочват още от полицията.

Преди броени дни друга 16-годишна индийка реши да сложи край на живота си, като се самозапали, след като бе брутално изнасилена от свой съсед, информира "Сидни морнинг хералд".

Трагедията се разиграла в северния щат Хариана. Момичето, което е от ниската каста на далитите, е в критично състояние в болница с над 90% изгаряния по тялото.

Семейството на момичето твърди, че то е било подмамено от съсед да се качи в колата му. Там той я изнасилил. Съседът заплашил да я убие, ако тя признае на някого. Изнасилвачът е арестуван, допълват от полицията.

Oще: автобус  жена  изнасилване  индия  полиция 


Още от Newscafe

Най-коментирани