От "Софийска вода" склонни на ревизия на концесията | webcafe.bg
newscafe

От "Софийска вода" склонни на ревизия на концесията

Webcafe.bg
22.08.2013, 14:18 (обновена 22.08.2013, 15:54)
Изгубени години

Снимка: © Getty Images

Собственикът на единствената в България концесия на общинска ВиК система показа отстъпчивост пред заплахата от референдум

Пред реалната заплаха от прекратяване на договора за "Софийска вода", концесионерът на столичната ВиК-а мрежа даде на заден и заяви, че е готов да участва в разговори за ревизиране на договора.

Дружеството обявява готовността си да участва в работната група за ревизия на концесионния договор, създадена с решение на Столичния общински съвет от 19 юли.

Изявлението идва, след като в началото на август граждани протестираха срещу концесията, а общински съветници отново повдигнаха въпроса за развалянето й.

На 5 септември Столичният общински съвет ще обсъжда и гласува дали да се проведе местен референдум с въпрос да се прекрати или не договорът със "Софийска вода".

От дружеството посочват, че работят в интерес на 1.5 милиона граждани на територията на Столичната община и ще продължат да водят открит и прозрачен диалог с компетентните институции по темите и проблемите, които засягат интересите на потребителите.

От встъпването на "Веолия вода" като акционер в дружеството в края на 2010 досега, в съответствие с концесионния договор, "Софийска вода" е изпълнила бизнес плана си и е направила близо 70 милиона лева инвестиции във водоснабдяване, над 30 милиона лева в канализация и над 5 милиона лева в пречистване на отпадъчни води, съобщават още от дружеството.

Oще: вик  вода  договор  концесия  референдум  сос  софийска вода 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани