От "Софийска вода" склонни на ревизия на концесията | webcafe.bg
newscafe

От "Софийска вода" склонни на ревизия на концесията

Webcafe.bg
22.08.2013, 14:18 (обновена 22.08.2013, 15:54)
Изгубени години

Снимка: © Getty Images

Собственикът на единствената в България концесия на общинска ВиК система показа отстъпчивост пред заплахата от референдум

Пред реалната заплаха от прекратяване на договора за "Софийска вода", концесионерът на столичната ВиК-а мрежа даде на заден и заяви, че е готов да участва в разговори за ревизиране на договора.

Дружеството обявява готовността си да участва в работната група за ревизия на концесионния договор, създадена с решение на Столичния общински съвет от 19 юли.

Изявлението идва, след като в началото на август граждани протестираха срещу концесията, а общински съветници отново повдигнаха въпроса за развалянето й.

На 5 септември Столичният общински съвет ще обсъжда и гласува дали да се проведе местен референдум с въпрос да се прекрати или не договорът със "Софийска вода".

От дружеството посочват, че работят в интерес на 1.5 милиона граждани на територията на Столичната община и ще продължат да водят открит и прозрачен диалог с компетентните институции по темите и проблемите, които засягат интересите на потребителите.

От встъпването на "Веолия вода" като акционер в дружеството в края на 2010 досега, в съответствие с концесионния договор, "Софийска вода" е изпълнила бизнес плана си и е направила близо 70 милиона лева инвестиции във водоснабдяване, над 30 милиона лева в канализация и над 5 милиона лева в пречистване на отпадъчни води, съобщават още от дружеството.

Oще: вик  вода  договор  концесия  референдум  сос  софийска вода 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани